image image image image image image image image
Dodjela priznanja za ostvarene uspjehe na Državnim natjecanjima 2016.   U četvrtak 12. svibnja 2016. na prigodnoj svečanosti, najboljim učenicima i njihovim mentorima, koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima na Državnim natjecanjima doprinijeli ugledu škole, ravnatelj je uputio čestitke te učenicima uručio knjige. Kako bi se iskazala važnost događaja pozvana je i TV 4 rijeke. Pogledaj cijelu priču Koji su to učenici vidi OVDJE. Fotografije vidi OVDJE. 13.05.2016.  
Dan planeta Zemlje 2016. Učenici Tehničke škole u suradnji s gradskim poduzećem Zelenilo obilježili su svjetski Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Više vidjeti OVDJE. Fotografije se mogu vidjeti OVDJE. Pročitaj cijelu priču! 22.04.2016.    
Otvorena specijalizirana učionica   Otvorena je specijalizirana strukovna učionica za upravljanje i regulaciju, robotiku i tehničku mehaniku. Za rad nastavnika i učenika na raspolaganju je 12 računala projektor,industrijski robot, čija će upotreba osigurati nova znanja i vještine te tako poboljšati konkurentnost pojedinca na tržištu rada. Fotografije pogledaj OVDJE. 12.02.2016.    
Mladi u prometu   Predavanje o sigurnosti u prometu Tijekom prosinca Savjet za sigurnost prometa i Policijska uprava karlovačka održali su pet predavanja za učenike završnih razreda na temu „ Mladi i sigurnost prometa“. Nakon  predavanja u drugom polugodištu, održat će se za zainteresirane učenike, testiranja iz poznavanja prometnih propisa a najbolji učenici će biti nagrađeni. Fotografije pogledaj OVDJE. 23. 12. 2015.    
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2015. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 29. lipnja 2015. u dvorani škole. U ljetnom roku šk.god. 2014./15. završni ispit položilo je 58 učenika tehničkog programa, te 86 učenika industrijsko obrtničkog programa. Gosti programa su bili članovi Kazališta sjena iz Promenada kluba koji su svojom izvedbom obogatili program. Najbolje maturante pohvalilo je Nastavničko vijeće. To su učenici: Marin Petrović 3.A, Robert Banjavčić 4.CT, Antonio Blažun 4.CT, Matej Maraković 4.CT i  Fran Razumić 4.CT. Učenici generacije su Ivica Benić iz 4.AT, koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom, te Zvonimir Lipšinić iz 4.CT, koji je uz izvrstan uspjeh tijekom školovanja osvojio prva mjesto na Državnim natjecanjima iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija. Učenici su nagrađeni knjigama i novčanom nagradom. Fotografije 30.06.2015.  
14. Županijski turnir učitelja u odbojci U utorak, 26.05.2015. održan je 14. Županijski turnir učitelja u odbojci, u organizaciji OŠ „Netretić“. Turnir je igran na dva vanjska igrališta OŠ „Jarče Polje“, s početkom u 15:30 sati. Na turniru su sudjelovali: „OŠ Barilović“, „OŠ Vladimir Nazor“, „OŠ Netretić“, „OŠ Plaški“, „OŠ Rakovica“, Mješovita Industrijsko-Obrtnička Škola Karlovac“, „Obrtnička i Tehnička Škola Ogulin“, „Šumarska i Drvodjeljska Škola Karlovac“, „Tehnička Škola Karlovac“ i „Policijska Uprava Karlovačka“. Više pročitajte OVDJE! Fotografije 27.05.2015,
Obilježen Dan sporta U utorak, 12.05.2015; u našoj školi obilježen je Dan sporta. Tom prigodom odigrane su dvije malonogometne i jedna odbojkaška utakmica. Više pročitajte OVDJE. Fotografije pogledajte OVDJE. 15.05.2015.
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.

Tehnička škola Karlovac

Predavanje: Europa u školi

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju i Europe Direct centar organizirali su za srednjoškolce predavanja o EU.

Tako su maturanti kroz prezentaciju i predavanje mogli dobiti informacije o institucijama EU, povijesnom pregledu nastanka EU te skorašnjim izborima za Europski parlament.

Na kraju su svoja znanja o EU mogli provjeriti kroz zanimljiv kviz.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


 

Predavanje: Voda u kršu

Stručni suradnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije u sklopu projekta "Stručno-edukativni programi Zaštićenog krajobraza Slunjčica i Zaštićenog krajobraza Klek" održali su 23. i 24. siječnja 2014. edukativne radionice na temu zaštite krša i voda u kršu za učenike drugog razreda tehničkog programa s ciljem promocije zaštićenih područja.

Nakon projekcije i upoznavanja s ovim prekrasnim krajobrazima, te kratkog predavanja o krškom reljefu održane su i radionice gdje su učenici upoznati s mjerenjima i instrumentima za ispitivanje kvalitete vode te speleološkim istraživanjima krša te opremom za speleologiju.

Po završetku učenici su popunili radne listove te tako provjerili svoje znanje o fenomenu krša.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Mladi vozači i sigurnost prometa

Raspored predavanja pogledajte OVDJE.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

17.01.2014.


   

Istraživanje o psihološkim čimbenicima polaganja državne mature i upisa na fakultete

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje ima za cilj ispitati psihološko stanje maturanata vezano za državnu maturu jer je činjenica kako na uspješnost polaganja bilo kakvih ispita (pa tako i ovih) utječu i motivacijski faktori, percepcija situacije, percepcija osobnih resursa te faktori stresa.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka i u kojem će većina maturanata intenzivnije osvijestiti činjenicu polaganja mature). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Upitnik je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Kako bi se učenici motivirali na sudjelovanje, ispitanici u istraživanju mogu osvojiti i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

17.01.2014.


   

Obavijest

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za Socijalnu samoposlugu.

Na taj način prikupljeno je oko 90 kg različitih namirnica te odjeće.

Sve prikupljene stvari dostavili smo 19. prosinca 2013. u prostorije Crvenog Križa čiji djelatnici će prikupljene stvari podijeliti socijalno najugroženijim građanima.

20.12.2013.


 

   

Izrada elektro - motornog suporta H-200

Izvođenje vježbi u praktičnoj nastavi na primjeru elektro - motornog suporta H-200.

Proizvod se sastoji od 26 pozicija izrađenih u školskim radionicama na Gazi.

Uključene su tehnološke operacije ručne i strojne obrade: rezanja materijala, glodanja, bušenja, brušenja, tokarenja i rastokarivanja, što je popraćeno novim tehnologijama na CNC strojevima, te montažom sklopa uz ispitivanje.

Važno je napomenuti da se proizvod isporučuje poduzeću Uniweld strojevi d.o.o; koji svoje mjesto nalazi na linijama za zavarivanje i rezanje limova – cijevi.

Proizvod se isporučuje na inozemno tržište, što je vrlo važno napomenuti, zbog zahtjeva kvalitete obrade i montaže, gdje se postižu i usvajaju određena znanja i vještine određenog zanimanja.

U provedbi praktične nastave kroz vježbe uporabne vrijednosti; od ideje do usvajanja proizvoda, kao što je elektro – motorni suport uključeni su:

- voditelj praktične nastave i ravnatelj škole

- nastavnici i suradnici

- učenici prve, druge, treće i četvrte godine obrazovanja.

U procesu izvođenja vježbi uključena su zanimanja tokar, strojobravar, alatničar, CNC operater, obrađivač na NUAS-u, te računalni tehničar za strojarstvo.

Fotografije elektro – motornog suporta H-200 pogledajte OVDJE.

16.12.2013.


   

Zimska škola informatike 2014.

Udruga informatičara Karlovačke županije, sedmu godinu za redom organizira zimsku školu informatike.

Više o samoj zimskoj školi informatike 2014. saznajte na sljedećim linkovima:

Pismo učenicima

Poziv

Program

Prijavnica

12.12.2013.


   

Projekt - Socijalna samoposluga

Na inicijativu Crvenog križa Karlovac, Vijeće učenika Tehničke škole Karlovac, pokrenulo je akciju prikupljanja osnovnih namirnica (prehrambenih i higijenskih) za „socijalnu samoposlugu“.

Cilj projekta „socijalne samoposluge“ je pomoći što većem broju socijalno najugroženijih građana.

Stoga pozivamo učenike da se u ovo predblagdansko vrijeme uključe u humanitarnu akciju jer podržavanjem ovog projekta pomažemo građane našeg grada kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Akcija bi se odvijala na način da u petak i ponedjeljak od 09:30 do 10:00 sati, odnosno od 15:30 do 16:00 sati (za drugu smjenu), predsjednici razreda prikupe namirnice u svom razrednom odjelu i donesu ih ispred dvorane kod bora gdje bi bilo sabirno mjesto.

Pozivamo učenike da se odazovu u što većem broju i pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna jer je njima i mala pomoć velika.

Predsjednica Vijeća učenika: Marija Škrtić

12.12.2013.


   

Okitili smo bor i složili jaslice

Jaslice je napravio učenik 1.e Foršek Andro.

Fotografije okićenog bora i složenih jaslica pogledajte OVDJE.

09.12.2013.


   

FOI - Dan otvorenih vrata

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u petak 13. prosinca 2013. godine organizira DAN OTVORENIH VRATA.

 

Vrata FOI-a bit će otvorena u dva termina, od 14:00 i od 18:00 sati.

Više informacija nalazi se i na web stranici FOI-a: http://www.foi.unizg.hr/.

Letak

Dopis

29.11.2013.


   

Page 11 of 25

do završetka nastavne godine

Ostale vijesti

Banner