image image image image image image image image
Dan planeta Zemlje 2015. 22. travnja se diljem svijeta obilježava kao Dan planete Zemlje. PowerPoint prezentaciju naših vrijednih učenika pogledajte OVDJE. 22.04.2015.  
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
Podjela završnih svjedodžbi 2014. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 30.06.2014. u dvorani škole. Završni ispit položilo je 149 učenika i to 62 učenika tehničkog programa i 87 učenika industrijsko obrtničkog programa. Najboljim učenicima škole, ravnatelj je uručio knjige, a za učenika generacije proglašen je Stjepan Močilac iz 4.ct. Svečanost su izvrsnom točkom obogatili članovi Kazališta sjena, koji djeluju u sklopu Promenada kluba, pod vodstvom Igora Beketića. Nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Perašin, 4.at – osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz strojarskih konstrukcija Alen Blažević, 4.at - osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz AUTO CAD-a Luka Dobrinić, 3.e - odličan uspjeh i osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara Marko Ivančić, 4.ct - osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz CATIA-e Antonio Maradin, 3.a – odličan uspjeh i uzorno vladanje Stjepan Močilac, 4.ct – odličan uspjeh i uzorno vladanje, učenik generacije Fotografije s podjele završnih svjedodžbi pogledajte OVDJE. 30.06.2014.
Mokri, veseli i bučni maturanti prodefilirali gradom I ova generacija karlovačkih maturanata odradila je svečanu maturantsku povorku unatoč kiši, koja ih cijeli dan zalijeva izvana, a i oni svoje mlade organizme iznutra, ali s nečim drugim. Cijeli članak i FOTO GALERIJU pogledajte na KAportalu! 16.05.2014.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.
Pokrećemo novi projekt!  U našoj školi pokrenut je projekt  Inicijativa mladića, koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.  
Posvojimo dupina Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj ukazati na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca bit će namijenjen za posvajanje dupina. Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba, održat će se kviz za učenike, a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.    

Tehnička škola Karlovac

Forum struke 2013.

16.05.2013.


 

Dan Europe

9. svibnja prigodnom izložbom obilježen je Dan Europe. Izložbu je osmislila prof. geografije Vera Mataija. Na panoima u hodnicima škole na slikovit i zanimljiv način predstavljene su sve zemlje Europske unije, te su dane informacije o povijesti EU i o ulasku Republike Hrvatske u članstvo EU. Također, poučnu i atraktivnu powerpoint prezentaciju o obnovljivim izvorima energije u zemljama EU napravio je učenik 4.at Alen Mušnjak. Prezentacija je dio završnog rada, a učenici škole moći će je pogledati u holu škole, kao i na nastavi.

Fotografije s izložbe pogledajte OVDJE!

10.05.2013.


   

Osvrt na Dan otvorenih vrata

2. svibnja od 09:00 do 15:00 sati održan je Dan otvorenih vrata škole s ciljem da se učenici osmih razreda upoznaju s radom škole, te upisima u novu školsku godinu.

U obilazak škole došlo je oko 270 učenika iz 16 osnovnih škola: Generalski Stol, Barilović, Ozalj, Grabrik, Mahično, Dragojla Jarnević, Banija, Dubovac, Turanj, Vladimir Nazor, Švarča, Braća Seljan, Skakavac, Krašić i Draganići.

Oko 50 naših učenika uz vodstvo nastavnika sudjelovalo je u prezentiranju kabineta i izvođenju vježbi.

Učenici su mogli razgledati kabinete za: automehatroniku i senzoriku, robotiku, hidrauliku i pneumatiku, crtanje pomoću računala (AUTO CAD i CAD CAM), CNC tehnologiju, elektro radionicu, mjerenja iz elektrotehnike i digitalnu elektroniku, osnove elektrotehnike, energetsku elektroniku i električne strojeve.

Nadamo se da su učenici osmih razreda zadovoljni prezentiranim te da će to rezultirati i upisom u našu školu.

Fotografije pogledajte OVDJE.

04.05.2013.


   

18. filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival

SREDNJOŠKOLAC SI? I SNIMIO SI FILM?


Prijavi ga na 18. filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival, međunarodni festival srednjoškolskog filma!

Prijave traju do
01. lipnja 2013.! Od 11. do 14. rujna vidimo se u Karlovcu, hit destinaciji za srednjoškolski film!

Više informacija potraži na frff.hfs.hr!

03.05.2013.


   

3D CAD design software CATIA

Nastavnik Anto Gagula, dipl.ing. u suradnji s učenicima pripremio je za Vas nekoliko prezentacija!

Ukoliko na Vašem računalu imate instaliranu inačicu Catia-e V5 17 trebali bi biti u mogućnosti otvoriti iste!

Cunha

Ferić

Puž_Gagi

Stožnik_Gagi

03.05.2013.


   

Dan otvorenih vrata Tehničke škole Karlovac

27.04.2013.


   

Postani IT stručnjak

27.04.2013.


   

Mladi karlovački robotičari opet zablistali

Više pročitajte OVDJE!

22.04.2013.


   

Rezultati državnog natjecanja

Na državnom natjecanju iz Tehničke mehanike, održanom 19. travnja 2013. u Zagrebu, Antonio Perašin osvojio je 3. mjesto – čestitamo!!!

Na Državnom natjecanju iz CNC tehnologije - obrada glodanjem, održanom 18. i 19. travnja 2013. u Zagrebu, Dino Obranović, 4.at osvojio je 3. mjesto - čestitamo!!!

19.04.2013.


   

Geek day

U subotu 20.04.2013 održava se peti po redu Otvoreni dan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, 'Geek dan'.

U sklopu Geek dana održava se niz zanimljivih predavanja namijenjenih prvenstveno srednjoškolcima. Ove godine, između ostalih, svoja predavanja održati će:

· Vedran Bajer (Google)

· Luka Sučić (T-HT)

· Maja Bilić (iStudio)

· Sonja Stahor (Konzum)

U sklopu Geek dana održati će se i zanimljiva panel diskusija na temu 'Koju IT karijeru odabrati' gdje će tri vrhunska stručnjaka iz svojih područja predstavljati razne grane IT industrije:

· Igor Pavleković (MVP) – sistemaštvo

· Ivan Hlušička (Hysteria) – multimedija

· Neven Klofutar (ESB) – programiranje

Uz zanimljiva predavanja, naši sponzori, Microsoft i HTC osigurali su vrijedne nagrade!

Više o Geek danu možete saznati na www.racunarstvo.hr/geek

17.04.2013.


   

Page 11 of 22

do završetka nastavne godine

Ostale vijesti

Banner