image image image image image image image image
Dan sjećanja na žrtve Vukovara Učenici 1.At su se prigodnim riječima, uz pedagoginju i razrednicu, prisjetili tragičnog 18. studenog 1991. godine te upaljenim svjećicama u holu škole ispisali ime herojskog grada VUKOVARA. Učenici 2.Ct paljenjem svijeća na prilazu školi  također su obilježili 25. godišnjicu stradanja  VUKOVARA. Na taj način odali smo počast svim braniteljima i stradalnicima Vukovara koji su svojom žrtvom pridonijeli obrani i stvaranju Hrvatske. Ostale fotografije pogledaj OVDJE.
Mladi i ovisnost Obilježavajući mjesec borbe protiv ovisnosti za učenike prvih razreda djelatnici PU karlovačke održali su predavanja na temu prevencije ovisnosti. Učenici su imali priliku isprobati tzv.  „pijane naočale“ i čuti različite informacije o problemu ovisnosti u našoj županiji. Za roditelje učenika prvih razreda, psihologinje Psihološkog centra Tesa održale su predavanja o odgoju adolescenata te o odgovornom odrastanju mladih. Roditelji su na početku predavanja popunjavali anketni upitnik o informacijama vezanim uz odrastanje adolescenata te su im podijeljeni letci putem kojih se mogu više informirati o različitim problemima roditeljstva te odrastanju mladih.   Fotografije možeš pogledati OVDJE 17.11.2016.  
Dani kruha U našoj školi postavljena je prigodna izložba povodom Dana kruha i Svjetskog dana  jabuke. Fotografije vidi OVDJE. 17.10.2016.
Sjećanje na 4. listopad 91. Prisjećamo se 4. listopada  1991. godine i prvog napada na grad Karlovac. Neke od fotografija kako je to bilo prije 25 godina vidi OVDJE.
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2016. Na prigodnoj svečanosti podjele završnih svjedodžbi,  održanoj 29. lipnja 2016. najboljim učenicima škole, generacije školske godine 2015./16. uručene su nagrade i pohvale. Više vidi OVDJE. Fotografije.   30.06.2016.  
15. Županijski turnir učitelja u odbojci - 2. mjesto Naša škola bila je domaćin 15. tradicionalnog odbojkaškog natjecanja djelatnika osnovnih i srednjih škola, te učeničkih domova Karlovačke županije, koji je održan po lijepom vremenu i u dobroj atmosferi, u srijedu 01.06.2016; na igralištu škole. Više pročitajte OVDJE! Pogledajte kako je to izgledalo, u stotinjak  fotografija, iz perspektive našeg fotografa ZG fotka. Pogledajte i video. 07.06.2016.
Dodjela priznanja za ostvarene uspjehe na Državnim natjecanjima 2016.   U četvrtak 12. svibnja 2016. na prigodnoj svečanosti, najboljim učenicima i njihovim mentorima, koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima na Državnim natjecanjima doprinijeli ugledu škole, ravnatelj je uputio čestitke te učenicima uručio knjige. Kako bi se iskazala važnost događaja pozvana je i TV 4 rijeke. Pogledaj cijelu priču Koji su to učenici vidi OVDJE. Fotografije vidi OVDJE. 13.05.2016.  
Dan planeta Zemlje 2016. Učenici Tehničke škole u suradnji s gradskim poduzećem Zelenilo obilježili su svjetski Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Više vidjeti OVDJE. Fotografije se mogu vidjeti OVDJE. Pročitaj cijelu priču! 22.04.2016.    

Tehnička škola Karlovac

Natječaj za popunu radnog mjesta - Tajnik škole

Tekst natječaja pogledajte OVDJE.

Ovaj natječaj je po nalogu inspekcije poništen.

23.12.2014.


 

 

Prekvalifikacija za poslužitelje na CNC strojevima

U našoj školi se već duže vrijeme obavlja prekvalifikacija za poslužitelje na CNC strojevima. U sklopu programa za osposobljavanje, obavljaju se vježbe na CNC strojevima u našem školskom kabinetu.

Polaznici uče programiranje CNC strojeva (glodalice i tokarilice), a nakon toga samostalno programiraju, unose programe, podešavaju stroj, mjere alate (korekcije alata) i postavljaju alate za obradu, te pokreću alatni stroj i izrađuju komade prema tehničkom crtežu.

Nakon obuke obavljaju se ispiti iz praktične primjene znanja sa konkretnim zadacima, nakon čega polaznici dobiju uvjerenja o osposobljenosti za navedeno zanimanje.

Fotografije s prekvalifikacije pogledajte OVDJE.

Anto Gagula, dipl. ing.

19.12.2014.


   

Natječaj za popunu radnih mjesta

Više pogledajte OVDJE.

24.11.2014.


   

Donacija mandarina

U ponedjeljak, 17.11.2014; stigla nam je donacija mandarina iz doline Neretve.

Gospodin Ključe Ivo, iz Opuzena, donirao je 1 tonu mandarina Tehničkoj školi Karlovac.

Po dolasku mandarina predsjednici razreda preuzeli su vrećice i određenu količinu mandarina, a predmetni nastavnici su pomogli učenicima kod raspodjele u razredu.

Mandarine su namijenjene i svim zaposlenicima.

Nadamo se da će svi uživati u svježim i ukusnim plodovima.

Fotografije

HVALA gospodinu Ključe!

17.11.2014.


   

FER - Dan otvorenih vrata 2014.

Fakultet elektrotehnike i računarstva i ove godine u sklopu Smotre Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata, koji će se održati u subotu 15.11.2014. godine, od 10:00 do 16:00 sati.

 

Poziv na Dan otvorenih vrata FER-a

 

Program Dana otvorenih vrata FER-a

 

Fotografije s Dana otvorenih vrata FER-a

 

Posjetite našu web stranicu: http://www.fer.unizg.hr/otvorena_vrata,

 

kao i Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1547690542109745/

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

12.11.2014.


   

Poludnevni stručni izlet u Ozalj

Učenici 2.A i 2.E bili su u utorak, 04.11.2014. na poludnevnom stručnom izletu u Ozalju.

Tijekom izleta učenici su obišli HE Ozalj (Munjaru), te se upoznali s radom HE Ozalj, kao dijela ElektroEnergetskog Sustava.

Uz pratnju stručnog vodiča, obišli su Stari grad Ozalj te Muzej gdje su bili upoznati s djelovanjem ozaljskog kulturnog kruga kao i radom i životom ozaljske slikarice Slave Raškaj kao i povijesnim podacima o starom gradu Ozlju.

Također su obišli i Pavlinski samostan u Sveticama gdje nas je pater Marko Glogović upoznao sa prekrasnom baroknom crkvom Rođenja BDM, te pavlinskim samostanom kao i poviješću pavlinskog reda, te njihovim utjecajem na stanovništvo ovog kraja kroz povijest.

Fotografije pogledajte OVDJE.

05.11.2014.


   

Projekt: "Budi NEovisan, budi svoj"

U ovoj školskoj godini Tehnička škola Karlovac sudjeluje u projektu udruge Carpe Diem „Budi NEovisan, budi svoj“.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju edukativne programe za nastavnike i učenike.

Cilj projekta je prevencija ovisnosti kroz izgradnju i jačanje samopouzdanja i samopoštovanja te pozitivne slike o sebi i drugima kao i usvajanje znanja iz različitih područja psihologije koja su nužna za uspostavu kvalitetnog odnosa između mladih i odraslih.

Edukativni programi za prosvjetne djelatnike sastoje se od dva dijela:

Ø stjecanje znanja i vještine u različitim psihološkim područjima

Ø primjena stečenog u svakodnevnom susretu s mladima

Program za učenike obuhvaća slijedeća područja:

Ø trening socijalnih vještina

Ø radionice „Ovisnost i mladi“

Ø debatni klub

Ø obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti

Ø izrada završne brošure

Polaznici radionica za sada su učenici 2.BT razreda, a u drugoj fazi realizacije projekta bit će uključeni i ostali zainteresirani učenici.

Fotografije pogledajte OVDJE!

05.11.2014.


   

Popisi i fotografije Maturanata...od generacije 2002./03. do danas...

Maturante Tehničke škole Karlovac, kao i ostalih škola u Županiji, odnosno Republici Hrvatskoj potražite OVDJE.

04.11.2014.


   

Održan VII. Sajam poslova

Učenici završnih razreda Tehničke škole Karlovac, sudjelovali su u srijedu, 29.10.2014. godine na VII. Sajmu poslova pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i Grada Karlovca u Domu oružanih snaga Petar Zrinski, u pratnji mentora i pedagoga.

Predstavili su dio aktivnosti koje se provode u Tehničkoj školi Karlovac, iz područja Robotike, Pneumatike, Elektronike, Konstruiranja pomoću računala, te inovacija u sklopu učeničke zadruge.

Bilo je dosta zainteresiranih učenika osmih razreda  za upis u Tehničku školu Karlovac, sa različitim pitanjima na koja su im učenici i mentori odgovorili.

Kako je cilj Sajma poslova, predstavljanje javnosti potrebe na lokalnom tržištu rada i pridonijeti boljem profesionalnom usmjeravanju i informiranju nezaposlenih osob,a ali i učenika i studenata, bilo je upita i oko prekvalifikacija u različita zanimanja, koja se provode u našoj školi.

Fotografije pogledajte OVDJE.

31.10.2014.


   

Predavanja: "Mladi i sigurnost prometa", te "Ovisnost i zlouporaba droga"

Savjet za sigurnost prometa i Policijska uprava karlovačka održati će za učenike završnih razreda predavanja na temu: „Mladi i sigurnost prometa“.

Predavanja će se održati prema slijedećem rasporedu u učionici broj 36:

30.10. (četvrtak) u 13:00 sati – 4.bt

05.11. (srijeda) u 13:00 sati – 3.a

06.11. (četvrtak) u 13:00 sati – 3.c, 3.d

12.11. (srijeda) u 13:00 sati – 4.at, 4.ct

19.11. (srijeda) u 13:00 sati – 3.b, 3.e

U sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“ za učenike prvih razreda održat će se predavanje na temu „Ovisnost i zlouporaba droga“ i to:

18.11. (utorak) - 1. sat – 1.d (učionica 50)

2. sat – 1.b, 1.e (učionica 44)

27.11. (četvrtak) - 4. sat – 1.at (učionica 32)

5. sat – 1.bt, 1.ct (učionica 32)

04.12. (četvrtak) - 1. sat – 1.a, 1.c (učionica 44)

31.10.2014.


   

Page 11 of 28

do uskršnjih praznika

Ostale vijesti

Banner