image image image image image image image image
Podjela završnih svjedodžbi 2014. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 30.06.2014. u dvorani škole. Završni ispit položilo je 149 učenika i to 62 učenika tehničkog programa i 87 učenika industrijsko obrtničkog programa. Najboljim učenicima škole, ravnatelj je uručio knjige, a za učenika generacije proglašen je Stjepan Močilac iz 4.ct. Svečanost su izvrsnom točkom obogatili članovi Kazališta sjena, koji djeluju u sklopu Promenada kluba, pod vodstvom Igora Beketića. Nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Perašin, 4.at – osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz strojarskih konstrukcija Alen Blažević, 4.at - osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz AUTO CAD-a Luka Dobrinić, 3.e - odličan uspjeh i osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara Marko Ivančić, 4.ct - osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz CATIA-e Antonio Maradin, 3.a – odličan uspjeh i uzorno vladanje Stjepan Močilac, 4.ct – odličan uspjeh i uzorno vladanje, učenik generacije Fotografije s podjele završnih svjedodžbi pogledajte OVDJE. 30.06.2014.
Mokri, veseli i bučni maturanti prodefilirali gradom I ova generacija karlovačkih maturanata odradila je svečanu maturantsku povorku unatoč kiši, koja ih cijeli dan zalijeva izvana, a i oni svoje mlade organizme iznutra, ali s nečim drugim. Cijeli članak i FOTO GALERIJU pogledajte na KAportalu! 16.05.2014.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.
Pokrećemo novi projekt!  U našoj školi pokrenut je projekt  Inicijativa mladića, koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.  
Posvojimo dupina Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj ukazati na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca bit će namijenjen za posvajanje dupina. Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba, održat će se kviz za učenike, a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.    
E-learning u automehatronici  Objavljene nove web stranice projekta E_learning u automehatronici.      
Projekt E-learning u automehatronici Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256 eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta  Europske unije. Cilj projekta je  izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  

Tehnička škola Karlovac

Objavljen katalog informacija

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 172/03., 144/10., 77/11.) Škola objavljuje Katalog informacija.

Možete ga pogledati OVDJE.


 

Novi web administratori

Nakon 12 godina rada na našim web stranicama, odlučila sam se povući. Stiglo je vrijeme za nove ideje i nove realizacije. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su mi pomagali u radu.

Isto tako, koristim  ovu  priliku  da  pozdravim nove web administratore dipl.ing. Marjana Anića i ing. Hrvoja Pavletića. Želim im puno uspjeha!


Objavljeno 25.1.2012. Sanda Šutalo

 

   

Stigla nova oprema

Našoj je školi uručena vrijedna donacija Zagrebačke banke, 12 računala. Opremu smo dobili na inicijativu Obrtničke komore Karlovačke županije. Više o temi pročitajte ovdje.

Objavljeno 5.1.2012. SŠ


   

Učenički servis Gimnazije Karlovac za sve!

 

U prilogu možete pronaći tekst obavijesti i informacija o Učeničkom servisu u Gimnaziji Karlovac. Nadamo se uspješnoj suradnji. 

Objavljeno 7.12.2011. SŠ


 

   

Teme završnih radova

Trenutno dostupne teme završnih radova pogledajte ovdje.

Objavljeno 18.11.2011. SŠ


 


   

20 godina od pada Vukovara

Kako smo obilježili 20 godina od pada Vukovara pogledajte ovdje.                                                                         

Objavljeno 18.11.2011.  SŠ

    

Natječaj za razmjenu učenika

Forum za slobodu odgoja raspisuje Natječaj za izbor 17. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene učenika i učenica srednjih škola u Republici Hrvatskoj sa srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. Natječaj je namijenjen učenicama i učenicima koji u školskoj godini 2011./12. pohađaju drugi razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a otvoren je 13. studenog 2011. godine. Detalje  potražite ovdje.

Objavljeno 9.11.2011.  SŠ 


 
   

Stipendije Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Obrazac i tekst natječaja za stipendije Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata potražite ovdje.

Objavljeno 9.11.2011.  SŠ

 


  

 

   

Objavljeni natječaji za stipendije za šk.god. 2011/2012.

Tekst oba natječaja potražite ovdje.

 Objavljeno 27.10.2011.  SŠ


 
   

BMK karavana

3.11. u našoj će školi gostovati BMK karavana. Događanja će započeti u 11:00 sati. Učenici će  moći sudjelovati  u crtanju grafita, te u raznim radionicama. Gledat će se video projekcije. Sudionici karavane će prespavati u našoj školi, te idući dan nastaviti za Križevce. Dodatne informacije i materijale o projektu moći će se nabaviti na BMK štandu.

I vi možete postati dio kampanje tako da glasujete za Zvonka, link:  http://www.facebook.com/#!/GlasajZaZvonka .Tko je Zvonko saznat ćemo u četvrtak. Zvonko sprema nagrade za najbolje video uradke i osobe s najviše linkova na Zvonkovoj stranici. Uključi se.....

 Objavljeno 25.10.2011.  SŠ


   

Page 11 of 19

do završetka prvog polugodišta

Ostale vijesti

Banner