image image image image image image image image
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
Podjela završnih svjedodžbi 2014. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 30.06.2014. u dvorani škole. Završni ispit položilo je 149 učenika i to 62 učenika tehničkog programa i 87 učenika industrijsko obrtničkog programa. Najboljim učenicima škole, ravnatelj je uručio knjige, a za učenika generacije proglašen je Stjepan Močilac iz 4.ct. Svečanost su izvrsnom točkom obogatili članovi Kazališta sjena, koji djeluju u sklopu Promenada kluba, pod vodstvom Igora Beketića. Nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Perašin, 4.at – osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz strojarskih konstrukcija Alen Blažević, 4.at - osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz AUTO CAD-a Luka Dobrinić, 3.e - odličan uspjeh i osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara Marko Ivančić, 4.ct - osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz CATIA-e Antonio Maradin, 3.a – odličan uspjeh i uzorno vladanje Stjepan Močilac, 4.ct – odličan uspjeh i uzorno vladanje, učenik generacije Fotografije s podjele završnih svjedodžbi pogledajte OVDJE. 30.06.2014.
Mokri, veseli i bučni maturanti prodefilirali gradom I ova generacija karlovačkih maturanata odradila je svečanu maturantsku povorku unatoč kiši, koja ih cijeli dan zalijeva izvana, a i oni svoje mlade organizme iznutra, ali s nečim drugim. Cijeli članak i FOTO GALERIJU pogledajte na KAportalu! 16.05.2014.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.
Pokrećemo novi projekt!  U našoj školi pokrenut je projekt  Inicijativa mladića, koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.  
Posvojimo dupina Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj ukazati na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca bit će namijenjen za posvajanje dupina. Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba, održat će se kviz za učenike, a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.    
E-learning u automehatronici  Objavljene nove web stranice projekta E_learning u automehatronici.      

Tehnička škola Karlovac

Gradsko prvenstvo srednjih škola u malom nogometu 2012./13.

Na gradskom prvenstvu srednjih škola u malom nogometu osvojeno je 1. mjesto!

Detaljnije pročitajte OVDJE!

Fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE!

Čestitamo!

13.11.2012.


 

Mladi na tržištu rada

Od 17. do 25. listopada u našoj školi se održavaju predavanja za učenike završnih razreda pod nazivom: „ Mladi na tržištu rada“. Predavanja drže suradnice udruge DIM – Udruga za građansko obrazovanje i društveni razvoj, iz Zagreba. Tema predavanja su radno socijalna prava.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

17.10.2012


   

Svjetski dan zaštite životinja

Povodom 4. listopada Svjetskog dana zaštite životinja postavljena je izložba u hodniku škole o zaštićenim životinjskim vrstama u Hrvatskoj. Također je prezentiran rad udruge „UDOMI ME KARLOVAC“ čija će aktivistica Kristina zajedno sa svojim udomljenim psom gostovati 13. listopada u našoj školi u sklopu nastave etike te predstaviti aktivnosti udruge.

Fotografije s izložbe pogledajte OVDJE.

Fotografije s gostovanja pogledajte OVDJE.

 

04.10.2012.


   

Svečana podjela završnih Svjedodžbi

Ostale fotografije pogledajte OVDJE!

29.06.2012.


   

Dodjela priznanja Obrtničke komore učenicima Tehničke škole

18.06.2012.


   

Marija Škrtić i Josip Cvitešić osvojili 5. mjesto na Europskom natjecanju iz robotike

Više o temi pročitajte OVDJE.

04.05.2012.


   

Akciju "Zelena čistka" podržao je gradonačelnik prof. Damir Jelić, kao i Gradsko poglavarstvo

Više o samoj akciji pročitajte na: Karlovački tjednik i Radio Mrežnica.

Ostale fotografije s akcije pogledajte OVDJE!

23.04.2012.


   

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

       

20.04.2012.


   

Rezultat Državnog natjecanja automehaničara

Pobjednici i njihovi mentori na Državnom natjecanju automehaničara (s lijeva - 1.red: G.Presečki, P.Katalinić, M. Lulić, 2.red: Z.Čus, B.Goršćak, Toni Čavrak, I.Rašić)

Ostale fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE.

20.04.2012.


   

Rezultat Državnog natjecanja elektroinstalatera

 

19.04.2012.


   

Page 11 of 20

do početka proljetnih praznika

Ostale vijesti

Banner