image image image image image image image image
Dan planeta Zemlje 2016. Učenici Tehničke škole u suradnji s gradskim poduzećem Zelenilo obilježili su svjetski Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Više vidjeti OVDJE. Fotografije se mogu vidjeti OVDJE. Pročitaj cijelu priču! 22.04.2016.    
Otvorena specijalizirana učionica   Otvorena je specijalizirana strukovna učionica za upravljanje i regulaciju, robotiku i tehničku mehaniku. Za rad nastavnika i učenika na raspolaganju je 12 računala projektor,industrijski robot, čija će upotreba osigurati nova znanja i vještine te tako poboljšati konkurentnost pojedinca na tržištu rada. Fotografije pogledaj OVDJE. 12.02.2016.    
Mladi u prometu   Predavanje o sigurnosti u prometu Tijekom prosinca Savjet za sigurnost prometa i Policijska uprava karlovačka održali su pet predavanja za učenike završnih razreda na temu „ Mladi i sigurnost prometa“. Nakon  predavanja u drugom polugodištu, održat će se za zainteresirane učenike, testiranja iz poznavanja prometnih propisa a najbolji učenici će biti nagrađeni. Fotografije pogledaj OVDJE. 23. 12. 2015.    
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2015. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 29. lipnja 2015. u dvorani škole. U ljetnom roku šk.god. 2014./15. završni ispit položilo je 58 učenika tehničkog programa, te 86 učenika industrijsko obrtničkog programa. Gosti programa su bili članovi Kazališta sjena iz Promenada kluba koji su svojom izvedbom obogatili program. Najbolje maturante pohvalilo je Nastavničko vijeće. To su učenici: Marin Petrović 3.A, Robert Banjavčić 4.CT, Antonio Blažun 4.CT, Matej Maraković 4.CT i  Fran Razumić 4.CT. Učenici generacije su Ivica Benić iz 4.AT, koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom, te Zvonimir Lipšinić iz 4.CT, koji je uz izvrstan uspjeh tijekom školovanja osvojio prva mjesto na Državnim natjecanjima iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija. Učenici su nagrađeni knjigama i novčanom nagradom. Fotografije 30.06.2015.  
14. Županijski turnir učitelja u odbojci U utorak, 26.05.2015. održan je 14. Županijski turnir učitelja u odbojci, u organizaciji OŠ „Netretić“. Turnir je igran na dva vanjska igrališta OŠ „Jarče Polje“, s početkom u 15:30 sati. Na turniru su sudjelovali: „OŠ Barilović“, „OŠ Vladimir Nazor“, „OŠ Netretić“, „OŠ Plaški“, „OŠ Rakovica“, Mješovita Industrijsko-Obrtnička Škola Karlovac“, „Obrtnička i Tehnička Škola Ogulin“, „Šumarska i Drvodjeljska Škola Karlovac“, „Tehnička Škola Karlovac“ i „Policijska Uprava Karlovačka“. Više pročitajte OVDJE! Fotografije 27.05.2015,
Obilježen Dan sporta U utorak, 12.05.2015; u našoj školi obilježen je Dan sporta. Tom prigodom odigrane su dvije malonogometne i jedna odbojkaška utakmica. Više pročitajte OVDJE. Fotografije pogledajte OVDJE. 15.05.2015.
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    

Tehnička škola Karlovac

Obavijest

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za Socijalnu samoposlugu.

Na taj način prikupljeno je oko 90 kg različitih namirnica te odjeće.

Sve prikupljene stvari dostavili smo 19. prosinca 2013. u prostorije Crvenog Križa čiji djelatnici će prikupljene stvari podijeliti socijalno najugroženijim građanima.

20.12.2013.


 

 

Izrada elektro - motornog suporta H-200

Izvođenje vježbi u praktičnoj nastavi na primjeru elektro - motornog suporta H-200.

Proizvod se sastoji od 26 pozicija izrađenih u školskim radionicama na Gazi.

Uključene su tehnološke operacije ručne i strojne obrade: rezanja materijala, glodanja, bušenja, brušenja, tokarenja i rastokarivanja, što je popraćeno novim tehnologijama na CNC strojevima, te montažom sklopa uz ispitivanje.

Važno je napomenuti da se proizvod isporučuje poduzeću Uniweld strojevi d.o.o; koji svoje mjesto nalazi na linijama za zavarivanje i rezanje limova – cijevi.

Proizvod se isporučuje na inozemno tržište, što je vrlo važno napomenuti, zbog zahtjeva kvalitete obrade i montaže, gdje se postižu i usvajaju određena znanja i vještine određenog zanimanja.

U provedbi praktične nastave kroz vježbe uporabne vrijednosti; od ideje do usvajanja proizvoda, kao što je elektro – motorni suport uključeni su:

- voditelj praktične nastave i ravnatelj škole

- nastavnici i suradnici

- učenici prve, druge, treće i četvrte godine obrazovanja.

U procesu izvođenja vježbi uključena su zanimanja tokar, strojobravar, alatničar, CNC operater, obrađivač na NUAS-u, te računalni tehničar za strojarstvo.

Fotografije elektro – motornog suporta H-200 pogledajte OVDJE.

16.12.2013.


   

Zimska škola informatike 2014.

Udruga informatičara Karlovačke županije, sedmu godinu za redom organizira zimsku školu informatike.

Više o samoj zimskoj školi informatike 2014. saznajte na sljedećim linkovima:

Pismo učenicima

Poziv

Program

Prijavnica

12.12.2013.


   

Projekt - Socijalna samoposluga

Na inicijativu Crvenog križa Karlovac, Vijeće učenika Tehničke škole Karlovac, pokrenulo je akciju prikupljanja osnovnih namirnica (prehrambenih i higijenskih) za „socijalnu samoposlugu“.

Cilj projekta „socijalne samoposluge“ je pomoći što većem broju socijalno najugroženijih građana.

Stoga pozivamo učenike da se u ovo predblagdansko vrijeme uključe u humanitarnu akciju jer podržavanjem ovog projekta pomažemo građane našeg grada kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Akcija bi se odvijala na način da u petak i ponedjeljak od 09:30 do 10:00 sati, odnosno od 15:30 do 16:00 sati (za drugu smjenu), predsjednici razreda prikupe namirnice u svom razrednom odjelu i donesu ih ispred dvorane kod bora gdje bi bilo sabirno mjesto.

Pozivamo učenike da se odazovu u što većem broju i pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna jer je njima i mala pomoć velika.

Predsjednica Vijeća učenika: Marija Škrtić

12.12.2013.


   

Okitili smo bor i složili jaslice

Jaslice je napravio učenik 1.e Foršek Andro.

Fotografije okićenog bora i složenih jaslica pogledajte OVDJE.

09.12.2013.


   

FOI - Dan otvorenih vrata

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u petak 13. prosinca 2013. godine organizira DAN OTVORENIH VRATA.

 

Vrata FOI-a bit će otvorena u dva termina, od 14:00 i od 18:00 sati.

Više informacija nalazi se i na web stranici FOI-a: http://www.foi.unizg.hr/.

Letak

Dopis

29.11.2013.


   

Fotografski natječaj - Ponos domovine

Udruga Ponos domovine organizira natječaj za izbor najbolje fotografije na temu Moja domovina.

Na natjecanju sudjeluju učenici srednjih i osnovnih škola sa otvorenim korisničkim računom pri CARnet-u (AAI@EduHr ).

Za najbolje fotografije organizirana je izložba, te vrijedne nagrade.

Natječaj traje do 30. ožujka 2014. godine.

 

Više o samom natječaju pročitajte OVDJE.

 

29.11.2013.


   

Pokreni se!

I Grad Karlovac se uključio u projekt „Pokreni se“.

Grad Karlovac i stručnjaci Kineziološkog fakulteta u Zagrebu poklonit će Karlovčanima dobar trening i na taj način potaknuti sve na više kretanja.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

14.11.2013.


   

Županijski natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2013./14.

Karlovačka županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja Karlovačke županije za školsku godinu 2013./2014; a čiji tekst sa zahtjevom pogledajte i preuzmite na sljedećim linkovima.

Natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2013./14.

Zahtjev za stipendiju

Natječaj je  otvoren do 22.11.2013. godine.

07.11.2013.


   

Gradski natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2013./14.

Grad Karlovac objavio je natječaj za  dodjelu stipendija redovitim učenicima srednjih škola s područja grada Karlovca za školsku godinu 2013./2014; a čiji tekst s obrascima pogledajte i preuzmite na sljedećim linkovima.

Natječaj za dodjelu stipendija za školsku godinu 2013./14.

Zahtjev za stipendiju

Zahtjev za deficitarne stipendije

Izjava

Natječaj je  otvoren do 08.11.2013. godine.

30.10.2013.


   

Page 11 of 25

do završetka nastavne godine

Ostale vijesti

Banner