image image image image image image image image
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
Podjela završnih svjedodžbi 2014. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 30.06.2014. u dvorani škole. Završni ispit položilo je 149 učenika i to 62 učenika tehničkog programa i 87 učenika industrijsko obrtničkog programa. Najboljim učenicima škole, ravnatelj je uručio knjige, a za učenika generacije proglašen je Stjepan Močilac iz 4.ct. Svečanost su izvrsnom točkom obogatili članovi Kazališta sjena, koji djeluju u sklopu Promenada kluba, pod vodstvom Igora Beketića. Nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Perašin, 4.at – osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz strojarskih konstrukcija Alen Blažević, 4.at - osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz AUTO CAD-a Luka Dobrinić, 3.e - odličan uspjeh i osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara Marko Ivančić, 4.ct - osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz CATIA-e Antonio Maradin, 3.a – odličan uspjeh i uzorno vladanje Stjepan Močilac, 4.ct – odličan uspjeh i uzorno vladanje, učenik generacije Fotografije s podjele završnih svjedodžbi pogledajte OVDJE. 30.06.2014.
Mokri, veseli i bučni maturanti prodefilirali gradom I ova generacija karlovačkih maturanata odradila je svečanu maturantsku povorku unatoč kiši, koja ih cijeli dan zalijeva izvana, a i oni svoje mlade organizme iznutra, ali s nečim drugim. Cijeli članak i FOTO GALERIJU pogledajte na KAportalu! 16.05.2014.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.
Pokrećemo novi projekt!  U našoj školi pokrenut je projekt  Inicijativa mladića, koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.  
Posvojimo dupina Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj ukazati na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca bit će namijenjen za posvajanje dupina. Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba, održat će se kviz za učenike, a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.    
E-learning u automehatronici  Objavljene nove web stranice projekta E_learning u automehatronici.      

Tehnička škola Karlovac

Geek day

U subotu 20.04.2013 održava se peti po redu Otvoreni dan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, 'Geek dan'.

U sklopu Geek dana održava se niz zanimljivih predavanja namijenjenih prvenstveno srednjoškolcima. Ove godine, između ostalih, svoja predavanja održati će:

· Vedran Bajer (Google)

· Luka Sučić (T-HT)

· Maja Bilić (iStudio)

· Sonja Stahor (Konzum)

U sklopu Geek dana održati će se i zanimljiva panel diskusija na temu 'Koju IT karijeru odabrati' gdje će tri vrhunska stručnjaka iz svojih područja predstavljati razne grane IT industrije:

· Igor Pavleković (MVP) – sistemaštvo

· Ivan Hlušička (Hysteria) – multimedija

· Neven Klofutar (ESB) – programiranje

Uz zanimljiva predavanja, naši sponzori, Microsoft i HTC osigurali su vrijedne nagrade!

Više o Geek danu možete saznati na www.racunarstvo.hr/geek

17.04.2013.


 

Projekt - Ja student

U srednjim školama karlovačke županije u narednom razdoblju provodit će se projekt „Ja student“. Cilj projekta je pripremiti maturante za svijet studiranja i informirati ih o svim značajkama studentskog života i rada. Također će učenici dobiti prikladne brošure u kojima se nalaze sve najbitnije informacije, savjeti i sl.

Raspored održavanja radionica u našoj školi:

četvrtak - 14.03.2013.

2.sat - 4.ct

3.sat - 4.at

petak - 22.03.2013.

4.sat - 4.bt

08.03.2013.


   

Popis svih učenika naše škole koji su se plasirali na Državna natjecanja

Nakon Županijskih i Međužupanijskih natjecanja plasman na Državno natjecanje ostvarili su navedeni učenici iz slijedećih disciplina:

· Belavić Anton, 4.at i Blažević Alen, 3.at – Dizajniranje računalom – Auto Cad

· Obradović Dino, 4.at – CNC tehnike – glodanje

· Migalić Matija, 4.at – Strojarske konstrukcije

· Filipčić Dominik, 2.ct i Perašin Antonio, 3.at – Tehnička mehanika

· Marković Marko, 3.c – Automehaničar

· Topić Zoran, 3.e – Elektroinstalater

· Galinović Antonio, 3.d – Vozač motornog vozila

Na Županijskom natjecanju iz Engleskog jezika Mušnjak Alen, 4.at osvojio je 1. mjesto.

Čestitamo svim učenicima koji su se vrijedno pripremali i sudjelovali na natjecanjima, a posebno onima koji su se plasirali na Državna natjecanja.

05.03.2013.


   

Rezultati međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanju elektroinstalater/elektromonter

25.02.2013. u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka, održano je Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju elektroinstalater/elektromonter.

Boje naše škole branili su učenici 3.E razreda: Zoran Topić i Marko Šimunić; te su osvojili prvo i drugo mjesto.

Osvojenim prvim mjestom na Međužupanijskom natjecanju Zoran Topić stekao je pravo nastupa na Državnom natjecanju učenika u zanimanju elektroinstalater/elektromonter, koje će se održati 11. i 12.04.2013. u Srednjoj školi "Brač", Supetar.

Učenike su za natjecanje pripremali: za teorijski dio: Irena Ratkaj, dipl.ing; za praktični dio: Željko Radman, ing.

Čestitamo!

26.02.2013.


   

Još jedna generacija obrađivača na NUAS-u završila školovanje

Još jedna generacija obrađivača na NUAS-u završila je svoje troipogodišnje školovanje. S obzirom da je većina učenika koji su dosad završili školovanje u ovom programu; našla posao, nadamo se da će tako i ova generacija. U ime osoblja Tehničke škole Karlovac, poželimo im sreću u životu i uspjeh u radu. Uz razrednika Antu Gagulu, dipl.ing; podjeli Svjedodžbi prisustvovali su: satničar Ivan Janković, prof; Silvija Kovačina, dipl. psiholog; te nastavnik praktične nastave, Zlatko Djurin, ing.

Fotografije s podjele svjedodžbi pogledajte OVDJE.

18.02.2013.


   

Radionica: "Uvod u programiranje"

Za vrijeme zimskih praznika od 24.12.2012. do 06.01.2013. u Centru za mlade Grabrik održat će se radionica „Uvod u programiranje“.

Više o radionici pogledajte OVDJE.

20.12.2012.


       
   

Jaslice 2012.

Uoči Svetog Nikole učenici i vjeroučiteljica uz pomoć pedagoginje okitili su bor i postavili jaslice.

Također je postavljena izložba „Povijest božićnih jaslica“.

 

Fotografije pogledajte OVDJE.

 

10.12.2012.


   

Zimska škola informatike 2013.

Poziv za Zimsku školu informatike 2013. pogledajte OVDJE.

Program Zimske škole informatike 2013. pogledajte OVDJE.

Prijavnicu za sudjelovanje na radionicama pogledajte OVDJE.

05.12.2012.


   

Okrugli stol

27. studenog u našoj školi održan je okrugli stol na temu: Primjena računalnih tehnologija (CAD- CAM) u strojarstvu, sukladno potrebama regionalnog/lokalnog gospodarstva. Skup je vezan za projekt Tehničke škole Čakovec, kao nositelja te Tehničke škole Karlovac kao partnera u projektu, koji je dio šireg projekta IPA - Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program Europske Unije za Hrvatsku.

Zadatak projekta bio je razvoj novog nastavnog programa - Računalne tehnologije u strojarstvu, koji bi se u početku izvodio kao dodatna nastava. Cilj programa je praktična primjena računalnih CAD - CAM tehnologija u strojarstvu. Program je nastao kao odgovor na anketne aktivnosti, te je izrađen uz sugestije relevantnih predstavnika metaloprerađivačkog sektora Međimurske i Karlovačke županije.

Skupu su se odazvali gospodarstvenici karlovačkih tvrtki koje koriste CAD/CAM tehnologije u svome radu, da bi svojim sugestijama i mišljenjem poboljšali nastavu iz predloženog nastavnog programa. Projekt su predstavili profesor Tehničke škole Čakovec i voditelj projekta gospodin Marijan Horvat, dipl. Ing. strojarstva, te profesor Tehničke škole Karlovac, gospodin Anto Gagula, dipl. ing. strojarstva.

Vrijednost projekta iznosi 111.000,00 Eura.

Skup su pozdravili Županijski pročelnik za obrazovanje, gospodin Željko Šančić i ravnatelj Tehničke škole Karlovac gospodin Mile Lulić.

 

Fotografije pogledajte OVDJE.

 

27.11.2012.


   

Ovisnosti

18.11.2012.


   

Page 11 of 21

do početka proljetnih praznika

Ostale vijesti

Banner