image image image image image image image image
15. Županijski turnir učitelja u odbojci - 2. mjesto Naša škola bila je domaćin 15. tradicionalnog odbojkaškog natjecanja djelatnika osnovnih i srednjih škola, te učeničkih domova Karlovačke županije, koji je održan po lijepom vremenu i u dobroj atmosferi, u srijedu 01.06.2016; na igralištu škole. Više pročitajte OVDJE! Pogledajte kako je to izgledalo, u stotinjak  fotografija, iz perspektive našeg fotografa ZG fotka. Pogledajte i video. 07.06.2016.
Dodjela priznanja za ostvarene uspjehe na Državnim natjecanjima 2016.   U četvrtak 12. svibnja 2016. na prigodnoj svečanosti, najboljim učenicima i njihovim mentorima, koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima na Državnim natjecanjima doprinijeli ugledu škole, ravnatelj je uputio čestitke te učenicima uručio knjige. Kako bi se iskazala važnost događaja pozvana je i TV 4 rijeke. Pogledaj cijelu priču Koji su to učenici vidi OVDJE. Fotografije vidi OVDJE. 13.05.2016.  
Dan planeta Zemlje 2016. Učenici Tehničke škole u suradnji s gradskim poduzećem Zelenilo obilježili su svjetski Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Više vidjeti OVDJE. Fotografije se mogu vidjeti OVDJE. Pročitaj cijelu priču! 22.04.2016.    
Otvorena specijalizirana učionica   Otvorena je specijalizirana strukovna učionica za upravljanje i regulaciju, robotiku i tehničku mehaniku. Za rad nastavnika i učenika na raspolaganju je 12 računala projektor,industrijski robot, čija će upotreba osigurati nova znanja i vještine te tako poboljšati konkurentnost pojedinca na tržištu rada. Fotografije pogledaj OVDJE. 12.02.2016.    
Mladi u prometu   Predavanje o sigurnosti u prometu Tijekom prosinca Savjet za sigurnost prometa i Policijska uprava karlovačka održali su pet predavanja za učenike završnih razreda na temu „ Mladi i sigurnost prometa“. Nakon  predavanja u drugom polugodištu, održat će se za zainteresirane učenike, testiranja iz poznavanja prometnih propisa a najbolji učenici će biti nagrađeni. Fotografije pogledaj OVDJE. 23. 12. 2015.    
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2015. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 29. lipnja 2015. u dvorani škole. U ljetnom roku šk.god. 2014./15. završni ispit položilo je 58 učenika tehničkog programa, te 86 učenika industrijsko obrtničkog programa. Gosti programa su bili članovi Kazališta sjena iz Promenada kluba koji su svojom izvedbom obogatili program. Najbolje maturante pohvalilo je Nastavničko vijeće. To su učenici: Marin Petrović 3.A, Robert Banjavčić 4.CT, Antonio Blažun 4.CT, Matej Maraković 4.CT i  Fran Razumić 4.CT. Učenici generacije su Ivica Benić iz 4.AT, koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom, te Zvonimir Lipšinić iz 4.CT, koji je uz izvrstan uspjeh tijekom školovanja osvojio prva mjesto na Državnim natjecanjima iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija. Učenici su nagrađeni knjigama i novčanom nagradom. Fotografije 30.06.2015.  
14. Županijski turnir učitelja u odbojci U utorak, 26.05.2015. održan je 14. Županijski turnir učitelja u odbojci, u organizaciji OŠ „Netretić“. Turnir je igran na dva vanjska igrališta OŠ „Jarče Polje“, s početkom u 15:30 sati. Na turniru su sudjelovali: „OŠ Barilović“, „OŠ Vladimir Nazor“, „OŠ Netretić“, „OŠ Plaški“, „OŠ Rakovica“, Mješovita Industrijsko-Obrtnička Škola Karlovac“, „Obrtnička i Tehnička Škola Ogulin“, „Šumarska i Drvodjeljska Škola Karlovac“, „Tehnička Škola Karlovac“ i „Policijska Uprava Karlovačka“. Više pročitajte OVDJE! Fotografije 27.05.2015,
Obilježen Dan sporta U utorak, 12.05.2015; u našoj školi obilježen je Dan sporta. Tom prigodom odigrane su dvije malonogometne i jedna odbojkaška utakmica. Više pročitajte OVDJE. Fotografije pogledajte OVDJE. 15.05.2015.

Tehnička škola Karlovac

Prezentacija EU projekta: „Eko – standardizacija i modernizacija opreme za održavanje ubrizgavanja goriva u poslovnim i privatnim vozilima„

19. veljače 2014. u kabinetu za automehatroniku održana je prezentacija EU projekta: „Eko – standardizacija i modernizacija opreme za održavanje ubrizgavanja goriva u poslovnim i privatnim vozilima„.

Voditelj projekta i vlasnik servisa BOSCH -TRŽOK Matija Tržok educirao je učenike u zanimanju automehaničar o načinu izvođenja suvremene dijagnostike na komponentama elektronički reguliranih sustava ubrizgavanja goriva za Diesel motore.

Sredstvima povučenim iz EU (85% vrijednosti) nabavljen je uređaj za ispitivanje i podešavanje komponenti Common rail sustava ubrizgavanja.

Korištenjem ovog tehnološki naprednog uređaja vrši se fino podešavanje komponenti (npr. injektora) čime se postiže manja potrošnja goriva, mirniji rad motora kao i manja emisija čađe u ispušnim plinovima (do Euro VI – normi).

Učenicima (i nastavnicima) je vrlo slikovito i jasno prezentiran postupak čišćenja, ispitivanja, popravka i kodiranja injektora Common rail sustava.

Realizacijom ovog IPA projekta odlično se dopunjava i IPA projekt koji se trenutno provodi u Tehničkoj školi: eksperimentalni četverogodišnji program u zanimanju AUTOMEHATRONIČAR .

Ova prezentacija je ogledni primjer dobre prakse, aktivne suradnje obrtnika i škole.

Nadalje je dogovorena suradnja u kojoj će učenici (automehaničari i automehatroničari) imati mogućnost praktičnog praćenja dijagnostike u novom prostoru servisa BOSCH-TRŽOK, u Poslovnoj zoni Logorište.

Petar Katalinić, dipl.ing.stroj.

Fotografije s prezentacije pogledajte OVDJE.

19.02.2014.


 

Akcija darivanja krvi

U četvrtak 27.02.2014. učenici naše škole sudjelovat će u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac.

Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa; Smičiklasova 25; od 09:00 do 15:00 sati.

Više o tome kako dati krv pročitajte OVDJE.

19.02.2014.


   

Obavijest

Testiranja za učenike završnih razreda iz Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture održati će se prema slijedećem rasporedu:

03.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 4.at, 4.bt i 4.ct u učionici 36

10.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 3.c u učionici 36

12.03.2014. (srijeda) u 13:00 sati za učenike 3.a, 3.b, 3.d i 3.e u učionici 36

Nakon školskih natjecanja maturanata iz „Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture“ na završno županijsko natjecanje pozvan je učenik Matija Lovrenović iz 4.ct.

Objavljeno: 11.02.2014.


   

Donacija progeCAD 2013 Professional programa našoj školi

Naša obrazovna ustanova u edukativne svrhe za učenje CAD-a kao donaciju koristi program progeCAD 2013 Professional - www.progecad.com.hr"

11.02.2014.


   

Besplatne pripreme za Državnu maturu na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu

Tehničko Veleučilište u Zagrebu, za svoje buduće studente kojima je TVZ prvi ili drugi izbor, organizira BESPLATNE pripreme za Državnu maturu iz matematike (A razine).

Učenici kojima TVZ nije prvi ili drugi izbor mogu također pohađati naše pripreme, no, uz naknadu od 700 Kn.


Pripreme traju 32 sata (organiziranih u 8 subota po 4 sata), a održavati će se u prostorima TVZ-a u Voltinom naselju i Vrbiku u Zagrebu.

 

Predavači će biti nastavnici i asistenti Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

 

Prijave su u tijeku, a pripreme počinju 1. ožujka 2014.

 

Želja nam je promovirati TVZ na način najbolji za napredak edukacije i znanja pa smo odlučili sredstva namijenjena za promociju uložiti u mlade.

 

06.02.2014.


   

Predavanje: Europa u školi

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju i Europe Direct centar organizirali su za srednjoškolce predavanja o EU.

Tako su maturanti kroz prezentaciju i predavanje mogli dobiti informacije o institucijama EU, povijesnom pregledu nastanka EU te skorašnjim izborima za Europski parlament.

Na kraju su svoja znanja o EU mogli provjeriti kroz zanimljiv kviz.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Predavanje: Voda u kršu

Stručni suradnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije u sklopu projekta "Stručno-edukativni programi Zaštićenog krajobraza Slunjčica i Zaštićenog krajobraza Klek" održali su 23. i 24. siječnja 2014. edukativne radionice na temu zaštite krša i voda u kršu za učenike drugog razreda tehničkog programa s ciljem promocije zaštićenih područja.

Nakon projekcije i upoznavanja s ovim prekrasnim krajobrazima, te kratkog predavanja o krškom reljefu održane su i radionice gdje su učenici upoznati s mjerenjima i instrumentima za ispitivanje kvalitete vode te speleološkim istraživanjima krša te opremom za speleologiju.

Po završetku učenici su popunili radne listove te tako provjerili svoje znanje o fenomenu krša.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Mladi vozači i sigurnost prometa

Raspored predavanja pogledajte OVDJE.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

17.01.2014.


   

Istraživanje o psihološkim čimbenicima polaganja državne mature i upisa na fakultete

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje ima za cilj ispitati psihološko stanje maturanata vezano za državnu maturu jer je činjenica kako na uspješnost polaganja bilo kakvih ispita (pa tako i ovih) utječu i motivacijski faktori, percepcija situacije, percepcija osobnih resursa te faktori stresa.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka i u kojem će većina maturanata intenzivnije osvijestiti činjenicu polaganja mature). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Upitnik je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Kako bi se učenici motivirali na sudjelovanje, ispitanici u istraživanju mogu osvojiti i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

17.01.2014.


   

Obavijest

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za Socijalnu samoposlugu.

Na taj način prikupljeno je oko 90 kg različitih namirnica te odjeće.

Sve prikupljene stvari dostavili smo 19. prosinca 2013. u prostorije Crvenog Križa čiji djelatnici će prikupljene stvari podijeliti socijalno najugroženijim građanima.

20.12.2013.


 

   

Page 11 of 25

do početka nove školske godine

Ostale vijesti

Banner