image image image image image image image image
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
Podjela završnih svjedodžbi 2014. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 30.06.2014. u dvorani škole. Završni ispit položilo je 149 učenika i to 62 učenika tehničkog programa i 87 učenika industrijsko obrtničkog programa. Najboljim učenicima škole, ravnatelj je uručio knjige, a za učenika generacije proglašen je Stjepan Močilac iz 4.ct. Svečanost su izvrsnom točkom obogatili članovi Kazališta sjena, koji djeluju u sklopu Promenada kluba, pod vodstvom Igora Beketića. Nagrađeni su slijedeći učenici: Antonio Perašin, 4.at – osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz strojarskih konstrukcija Alen Blažević, 4.at - osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz AUTO CAD-a Luka Dobrinić, 3.e - odličan uspjeh i osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju elektromehaničara Marko Ivančić, 4.ct - osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz CATIA-e Antonio Maradin, 3.a – odličan uspjeh i uzorno vladanje Stjepan Močilac, 4.ct – odličan uspjeh i uzorno vladanje, učenik generacije Fotografije s podjele završnih svjedodžbi pogledajte OVDJE. 30.06.2014.
Mokri, veseli i bučni maturanti prodefilirali gradom I ova generacija karlovačkih maturanata odradila je svečanu maturantsku povorku unatoč kiši, koja ih cijeli dan zalijeva izvana, a i oni svoje mlade organizme iznutra, ali s nečim drugim. Cijeli članak i FOTO GALERIJU pogledajte na KAportalu! 16.05.2014.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.
Pokrećemo novi projekt!  U našoj školi pokrenut je projekt  Inicijativa mladića, koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.  
Posvojimo dupina Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj ukazati na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca bit će namijenjen za posvajanje dupina. Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba, održat će se kviz za učenike, a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.    
E-learning u automehatronici  Objavljene nove web stranice projekta E_learning u automehatronici.      

Tehnička škola Karlovac

"EU minuta" - video natječaj Delegacije EU-a za učenike srednjih škola

14.03.2012.


 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

U petak 02.03.2012. od 12,00 do 15,00 sati  dvadesetak učenika Tehničke škole Karlovac sudjeluje u akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će se organizirati u prostorijama Crvenog križa Karlovac, Smičiklasova 25.

27.02.2012.


   

Rezultati Međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanju automehaničar

24. veljače 2012. u Tehničkoj školi Karlovac održano je Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar. Sudjelovala su 23 učenika iz dvanaest strukovnih škola iz sedam Županija.
Natjecanje se sastojalo iz pismenog dijela te praktičnog rada. Pet učenika koji su postigli najviše bodova iz oba dijela natjecanja idu na Državno natjecanje koje će se održati u našoj školi u travnju 2012.

Rezultati natjecanja su slijedeći:


1. mjesto Antonio Hrdalo – Srednja škola Jastrebarsko
2. mjesto Toni Čavrak – Tehnička škola Karlovac
3. mjesto Goran Presečki – Strojarska i prometna škola,Varaždin
4. mjesto Matija Hrupek -  Strojarska i prometna škola,Varaždin
5. mjesto Bruno Goršćak – Tehnička škola Karlovac

Fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE.

27.02.2012.


   

Objavljen katalog informacija

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 172/03., 144/10., 77/11.) Škola objavljuje Katalog informacija.

Možete ga pogledati OVDJE.


   

Novi web administratori

Nakon 12 godina rada na našim web stranicama, odlučila sam se povući. Stiglo je vrijeme za nove ideje i nove realizacije. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su mi pomagali u radu.

Isto tako, koristim  ovu  priliku  da  pozdravim nove web administratore dipl.ing. Marjana Anića i ing. Hrvoja Pavletića. Želim im puno uspjeha!


Objavljeno 25.1.2012. Sanda Šutalo

 

   

Stigla nova oprema

Našoj je školi uručena vrijedna donacija Zagrebačke banke, 12 računala. Opremu smo dobili na inicijativu Obrtničke komore Karlovačke županije. Više o temi pročitajte ovdje.

Objavljeno 5.1.2012. SŠ


   

Učenički servis Gimnazije Karlovac za sve!

 

U prilogu možete pronaći tekst obavijesti i informacija o Učeničkom servisu u Gimnaziji Karlovac. Nadamo se uspješnoj suradnji. 

Objavljeno 7.12.2011. SŠ


 

   

Teme završnih radova

Trenutno dostupne teme završnih radova pogledajte ovdje.

Objavljeno 18.11.2011. SŠ


 


   

20 godina od pada Vukovara

Kako smo obilježili 20 godina od pada Vukovara pogledajte ovdje.                                                                         

Objavljeno 18.11.2011.  SŠ

    

Natječaj za razmjenu učenika

Forum za slobodu odgoja raspisuje Natječaj za izbor 17. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene učenika i učenica srednjih škola u Republici Hrvatskoj sa srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. Natječaj je namijenjen učenicama i učenicima koji u školskoj godini 2011./12. pohađaju drugi razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a otvoren je 13. studenog 2011. godine. Detalje  potražite ovdje.

Objavljeno 9.11.2011.  SŠ 


 
   

Page 11 of 19

do početka proljetnih praznika

Ostale vijesti

Banner