image image image image image image image image
Dan sjećanja na žrtve Vukovara Učenici 1.At su se prigodnim riječima, uz pedagoginju i razrednicu, prisjetili tragičnog 18. studenog 1991. godine te upaljenim svjećicama u holu škole ispisali ime herojskog grada VUKOVARA. Učenici 2.Ct paljenjem svijeća na prilazu školi  također su obilježili 25. godišnjicu stradanja  VUKOVARA. Na taj način odali smo počast svim braniteljima i stradalnicima Vukovara koji su svojom žrtvom pridonijeli obrani i stvaranju Hrvatske. Ostale fotografije pogledaj OVDJE.
Mladi i ovisnost Obilježavajući mjesec borbe protiv ovisnosti za učenike prvih razreda djelatnici PU karlovačke održali su predavanja na temu prevencije ovisnosti. Učenici su imali priliku isprobati tzv.  „pijane naočale“ i čuti različite informacije o problemu ovisnosti u našoj županiji. Za roditelje učenika prvih razreda, psihologinje Psihološkog centra Tesa održale su predavanja o odgoju adolescenata te o odgovornom odrastanju mladih. Roditelji su na početku predavanja popunjavali anketni upitnik o informacijama vezanim uz odrastanje adolescenata te su im podijeljeni letci putem kojih se mogu više informirati o različitim problemima roditeljstva te odrastanju mladih.   Fotografije možeš pogledati OVDJE 17.11.2016.  
Dani kruha U našoj školi postavljena je prigodna izložba povodom Dana kruha i Svjetskog dana  jabuke. Fotografije vidi OVDJE. 17.10.2016.
Sjećanje na 4. listopad 91. Prisjećamo se 4. listopada  1991. godine i prvog napada na grad Karlovac. Neke od fotografija kako je to bilo prije 25 godina vidi OVDJE.
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2016. Na prigodnoj svečanosti podjele završnih svjedodžbi,  održanoj 29. lipnja 2016. najboljim učenicima škole, generacije školske godine 2015./16. uručene su nagrade i pohvale. Više vidi OVDJE. Fotografije.   30.06.2016.  
15. Županijski turnir učitelja u odbojci - 2. mjesto Naša škola bila je domaćin 15. tradicionalnog odbojkaškog natjecanja djelatnika osnovnih i srednjih škola, te učeničkih domova Karlovačke županije, koji je održan po lijepom vremenu i u dobroj atmosferi, u srijedu 01.06.2016; na igralištu škole. Više pročitajte OVDJE! Pogledajte kako je to izgledalo, u stotinjak  fotografija, iz perspektive našeg fotografa ZG fotka. Pogledajte i video. 07.06.2016.
Dodjela priznanja za ostvarene uspjehe na Državnim natjecanjima 2016.   U četvrtak 12. svibnja 2016. na prigodnoj svečanosti, najboljim učenicima i njihovim mentorima, koji su svojim radom i ostvarenim rezultatima na Državnim natjecanjima doprinijeli ugledu škole, ravnatelj je uputio čestitke te učenicima uručio knjige. Kako bi se iskazala važnost događaja pozvana je i TV 4 rijeke. Pogledaj cijelu priču Koji su to učenici vidi OVDJE. Fotografije vidi OVDJE. 13.05.2016.  
Dan planeta Zemlje 2016. Učenici Tehničke škole u suradnji s gradskim poduzećem Zelenilo obilježili su svjetski Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Više vidjeti OVDJE. Fotografije se mogu vidjeti OVDJE. Pročitaj cijelu priču! 22.04.2016.    

Tehnička škola Karlovac

Foto dani mladih 2014.

Foto dani mladih 2014; održati će se od 30. travnja do 4. svibnja u Puli i Rovinju!

Rok za prijavu je 10. travnja.

Ove godine organiziramo natjecanje mladih fotografa, fotografkinja i modela u trajanju od 5 dana u Puli s izletom u Rovinj. Naši su ciljevi poticati stvaralaštvo mladih, upoznati mlade s kulturnom i prirodnom baštinom Hrvatske te promovirati iste lokalitete, ali i poticati interakciju mladih, omogućiti im da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme, da uče nove stvari na neformalan način te da aktivno sudjeluju u radu zajednice. Projekt je podržao Canon, Turistička zajednica Pule kao i Hrvatski ferijalni i hostelski savez.

Na internetskoj stranici www.fotodanimladih.com.hr upoznajte Foto dane mladih te saznajte nešto više o projektu koji će i ove godine okupiti gotovo stotinu talentiranih fotografa, fotografkinja i modela. Na našoj Facebook stranici www.facebook.com/fotodanimladih kliknite „sviđa mi se“ i „podijelite“ naš projekt sa svojim prijateljima. Ako Vas zanima što smo naučili i kako smo se do sada proveli, pogledajte kratki film o projektu iz Zadra prošle godine na http://youtu.be/9yfrW4CVjkk

Ekipa Foto dana mladih

26.03.2014.


 

Podjela svjedodžbi obrađivačima na NUAS-u

Učenicima 4.A razreda, obrađivačima na NUAS-u, podijeljene su svjedodžbe.

Svjedodžbe je podijelio razrednik Anto Gagula, dipl. ing, a podjeli su također nazočili i predmetni nastavnici Rifet Harambašić i Zlatko Đurin.

Svim učenicima u ime škole želimo puno uspjeh u daljnjem životu i radu.

Fotografije s podjele svjedodžbi pogledajte OVDJE.

12.03.2014.


   

Štrajk solidarnosti i u našoj školi

U utorak 25.02.2014. godine, od 12:00 do 14:00 sati, održan je štrajk solidarnosti diljem Republike Hrvatske!

Nastavno i ne nastavno osoblje Tehničke škole Karlovac, također se pridružilo štrajku!

Više pročitajte na stranicama Karlovačkog tjednika!

25.02.2014.


   

Prezentacija EU projekta: „Eko – standardizacija i modernizacija opreme za održavanje ubrizgavanja goriva u poslovnim i privatnim vozilima„

19. veljače 2014. u kabinetu za automehatroniku održana je prezentacija EU projekta: „Eko – standardizacija i modernizacija opreme za održavanje ubrizgavanja goriva u poslovnim i privatnim vozilima„.

Voditelj projekta i vlasnik servisa BOSCH -TRŽOK Matija Tržok educirao je učenike u zanimanju automehaničar o načinu izvođenja suvremene dijagnostike na komponentama elektronički reguliranih sustava ubrizgavanja goriva za Diesel motore.

Sredstvima povučenim iz EU (85% vrijednosti) nabavljen je uređaj za ispitivanje i podešavanje komponenti Common rail sustava ubrizgavanja.

Korištenjem ovog tehnološki naprednog uređaja vrši se fino podešavanje komponenti (npr. injektora) čime se postiže manja potrošnja goriva, mirniji rad motora kao i manja emisija čađe u ispušnim plinovima (do Euro VI – normi).

Učenicima (i nastavnicima) je vrlo slikovito i jasno prezentiran postupak čišćenja, ispitivanja, popravka i kodiranja injektora Common rail sustava.

Realizacijom ovog IPA projekta odlično se dopunjava i IPA projekt koji se trenutno provodi u Tehničkoj školi: eksperimentalni četverogodišnji program u zanimanju AUTOMEHATRONIČAR .

Ova prezentacija je ogledni primjer dobre prakse, aktivne suradnje obrtnika i škole.

Nadalje je dogovorena suradnja u kojoj će učenici (automehaničari i automehatroničari) imati mogućnost praktičnog praćenja dijagnostike u novom prostoru servisa BOSCH-TRŽOK, u Poslovnoj zoni Logorište.

Petar Katalinić, dipl.ing.stroj.

Fotografije s prezentacije pogledajte OVDJE.

19.02.2014.


   

Akcija darivanja krvi

U četvrtak 27.02.2014. učenici naše škole sudjelovat će u akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac.

Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa; Smičiklasova 25; od 09:00 do 15:00 sati.

Više o tome kako dati krv pročitajte OVDJE.

19.02.2014.


   

Obavijest

Testiranja za učenike završnih razreda iz Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture održati će se prema slijedećem rasporedu:

03.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 4.at, 4.bt i 4.ct u učionici 36

10.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 3.c u učionici 36

12.03.2014. (srijeda) u 13:00 sati za učenike 3.a, 3.b, 3.d i 3.e u učionici 36

Nakon školskih natjecanja maturanata iz „Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture“ na završno županijsko natjecanje pozvan je učenik Matija Lovrenović iz 4.ct.

Objavljeno: 11.02.2014.


   

Donacija progeCAD 2013 Professional programa našoj školi

Naša obrazovna ustanova u edukativne svrhe za učenje CAD-a kao donaciju koristi program progeCAD 2013 Professional - www.progecad.com.hr"

11.02.2014.


   

Besplatne pripreme za Državnu maturu na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu

Tehničko Veleučilište u Zagrebu, za svoje buduće studente kojima je TVZ prvi ili drugi izbor, organizira BESPLATNE pripreme za Državnu maturu iz matematike (A razine).

Učenici kojima TVZ nije prvi ili drugi izbor mogu također pohađati naše pripreme, no, uz naknadu od 700 Kn.


Pripreme traju 32 sata (organiziranih u 8 subota po 4 sata), a održavati će se u prostorima TVZ-a u Voltinom naselju i Vrbiku u Zagrebu.

 

Predavači će biti nastavnici i asistenti Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

 

Prijave su u tijeku, a pripreme počinju 1. ožujka 2014.

 

Želja nam je promovirati TVZ na način najbolji za napredak edukacije i znanja pa smo odlučili sredstva namijenjena za promociju uložiti u mlade.

 

06.02.2014.


   

Predavanje: Europa u školi

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju i Europe Direct centar organizirali su za srednjoškolce predavanja o EU.

Tako su maturanti kroz prezentaciju i predavanje mogli dobiti informacije o institucijama EU, povijesnom pregledu nastanka EU te skorašnjim izborima za Europski parlament.

Na kraju su svoja znanja o EU mogli provjeriti kroz zanimljiv kviz.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Predavanje: Voda u kršu

Stručni suradnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije u sklopu projekta "Stručno-edukativni programi Zaštićenog krajobraza Slunjčica i Zaštićenog krajobraza Klek" održali su 23. i 24. siječnja 2014. edukativne radionice na temu zaštite krša i voda u kršu za učenike drugog razreda tehničkog programa s ciljem promocije zaštićenih područja.

Nakon projekcije i upoznavanja s ovim prekrasnim krajobrazima, te kratkog predavanja o krškom reljefu održane su i radionice gdje su učenici upoznati s mjerenjima i instrumentima za ispitivanje kvalitete vode te speleološkim istraživanjima krša te opremom za speleologiju.

Po završetku učenici su popunili radne listove te tako provjerili svoje znanje o fenomenu krša.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Page 11 of 26

do početka 2. polugodišta

Ostale vijesti

  • 1
  • 2
  • 3

Banner