image image image image image image image image
Svečana podjela završnih svjedodžbi 2015. Svečana podjela završnih svjedodžbi održana je 29. lipnja 2015. u dvorani škole. U ljetnom roku šk.god. 2014./15. završni ispit položilo je 58 učenika tehničkog programa, te 86 učenika industrijsko obrtničkog programa. Gosti programa su bili članovi Kazališta sjena iz Promenada kluba koji su svojom izvedbom obogatili program. Najbolje maturante pohvalilo je Nastavničko vijeće. To su učenici: Marin Petrović 3.A, Robert Banjavčić 4.CT, Antonio Blažun 4.CT, Matej Maraković 4.CT i  Fran Razumić 4.CT. Učenici generacije su Ivica Benić iz 4.AT, koji je sve razrede završio s odličnim uspjehom, te Zvonimir Lipšinić iz 4.CT, koji je uz izvrstan uspjeh tijekom školovanja osvojio prva mjesto na Državnim natjecanjima iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija. Učenici su nagrađeni knjigama i novčanom nagradom. Fotografije 30.06.2015.  
14. Županijski turnir učitelja u odbojci U utorak, 26.05.2015. održan je 14. Županijski turnir učitelja u odbojci, u organizaciji OŠ „Netretić“. Turnir je igran na dva vanjska igrališta OŠ „Jarče Polje“, s početkom u 15:30 sati. Na turniru su sudjelovali: „OŠ Barilović“, „OŠ Vladimir Nazor“, „OŠ Netretić“, „OŠ Plaški“, „OŠ Rakovica“, Mješovita Industrijsko-Obrtnička Škola Karlovac“, „Obrtnička i Tehnička Škola Ogulin“, „Šumarska i Drvodjeljska Škola Karlovac“, „Tehnička Škola Karlovac“ i „Policijska Uprava Karlovačka“. Više pročitajte OVDJE! Fotografije 27.05.2015,
Naši maturanti 2014./15. Fotografije i popise maturanata naše škole pogledajte OVDJE. 20.05.2015.
Obilježen Dan sporta U utorak, 12.05.2015; u našoj školi obilježen je Dan sporta. Tom prigodom odigrane su dvije malonogometne i jedna odbojkaška utakmica. Više pročitajte OVDJE. Fotografije pogledajte OVDJE. 15.05.2015.
Dan planeta Zemlje 2015. 22. travnja se diljem svijeta obilježava kao Dan planete Zemlje. PowerPoint prezentaciju naših vrijednih učenika pogledajte OVDJE. 22.04.2015.  
13. županijski turnir učitelja u odbojci - 3. mjesto U petak, 09.01.2015; u OŠ „Vladimir Nazor“, u Dugoj Resi, održan je 13. Županijski turnir učitelja u odbojci. Ekipa naše škole u sastavu: Irena Ratkaj, Ivana Pregelj, Matea Vlašić, Valentina Palajsa, Hrvoje Pavletić, Damir Požar i Dario Mrzljak, predvođena sportskom manager-icom Željkom Mihalić Cahun, osvojila je izvrsno 3. mjesto. Kolega Dario Mrzljak proglašen je najboljim blokerom turnira. Prvo kolo smo bili slobodni, u drugom kolu izgubili smo od pobjednika turnira, O.Š. „Netretić“ s 2:0 u setovima. Drugi set je zamalo otišao u našu korist, što bi vjerojatno okrenulo utakmicu u pozitivnom smjeru za nas, ali ipak nismo uspjeli. Treću utakmicu pobijedili smo SŠ „Slunj“ s 2:0 u setovima, a za treće mjesto Mješovito Industrijsko Obrtničku Školu Karlovac s 2:0 u setovima. Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina. Čestitamo! Fotografije pogledajte OVDJE. 10.01.2015.
EU projekt "Sunčana mehatronika" Općenito o projektu pročitajte OVDJE. Izvješće s 1. radnog sastanka projektnog tima pročitajte OVDJE. Fotografije s 1. radnog sastanka projektnog tima pogledajte OVDJE. 06.02.2014. Sve o projektu pročitajte i pogledajte na sljedećem linku: http://sunnymechatronics.eu/ 04.04.2014.    
Francuzi obišli Tehničku školu Karlovac Da Tehnička škola Karlovac stvara brojne stručnjake, da se radi kvalitetno i prate najnoviji trendovi, uvjerili su se i ugledni gosti iz automobilske industrije iz Francuske. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, odlučili su posjetiti baš karlovačku školu. To nije slučajno, jer se upravo tu školuju automehaničari, kao i posve novi stručni kadar – automehatroničari. „Naša je škola stekla pravo na korištenje 371.256,00 Eura, putem projekta „E-learning u automehatronici“ u sklopu IPA projekta Europske unije. Cilj projekta je izrada novih nastavnih planova i programa za zanimanja automehaničara u trogodišnjem trajanju, te automehatroničara u četverogodišnjem školskom ciklusu.  Riječ je o novom zvanju koji buduće stručnjake specijalizira za održavanje elektroničkih sustava vozila, dijagnostike i servisiranje suvremenih cestovnih vozila.“ – napomenuo je ravnatelj Tehničke škole Karlovac prof. Mile Lulić. Goste je pozdravio i županijski pročelnik za prosvjetu Željko Šančić. Gosti su pak izrazili zadovoljstvo viđenim i pohvalili napore domaćina u praćenju novih tehnologija u autoindustriji. (I.Š./Večernji list) 26.11.2013.

Tehnička škola Karlovac

Obavijest

Testiranja za učenike završnih razreda iz Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture održati će se prema slijedećem rasporedu:

03.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 4.at, 4.bt i 4.ct u učionici 36

10.03.2014. (ponedjeljak) u 13:00 sati za učenike 3.c u učionici 36

12.03.2014. (srijeda) u 13:00 sati za učenike 3.a, 3.b, 3.d i 3.e u učionici 36

Nakon školskih natjecanja maturanata iz „Poznavanja prometnih propisa i prometne kulture“ na završno županijsko natjecanje pozvan je učenik Matija Lovrenović iz 4.ct.

Objavljeno: 11.02.2014.


 

Donacija progeCAD 2013 Professional programa našoj školi

Naša obrazovna ustanova u edukativne svrhe za učenje CAD-a kao donaciju koristi program progeCAD 2013 Professional - www.progecad.com.hr"

11.02.2014.


   

Besplatne pripreme za Državnu maturu na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu

Tehničko Veleučilište u Zagrebu, za svoje buduće studente kojima je TVZ prvi ili drugi izbor, organizira BESPLATNE pripreme za Državnu maturu iz matematike (A razine).

Učenici kojima TVZ nije prvi ili drugi izbor mogu također pohađati naše pripreme, no, uz naknadu od 700 Kn.


Pripreme traju 32 sata (organiziranih u 8 subota po 4 sata), a održavati će se u prostorima TVZ-a u Voltinom naselju i Vrbiku u Zagrebu.

 

Predavači će biti nastavnici i asistenti Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu.

 

Prijave su u tijeku, a pripreme počinju 1. ožujka 2014.

 

Želja nam je promovirati TVZ na način najbolji za napredak edukacije i znanja pa smo odlučili sredstva namijenjena za promociju uložiti u mlade.

 

06.02.2014.


   

Predavanje: Europa u školi

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju i Europe Direct centar organizirali su za srednjoškolce predavanja o EU.

Tako su maturanti kroz prezentaciju i predavanje mogli dobiti informacije o institucijama EU, povijesnom pregledu nastanka EU te skorašnjim izborima za Europski parlament.

Na kraju su svoja znanja o EU mogli provjeriti kroz zanimljiv kviz.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Predavanje: Voda u kršu

Stručni suradnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Karlovačke županije u sklopu projekta "Stručno-edukativni programi Zaštićenog krajobraza Slunjčica i Zaštićenog krajobraza Klek" održali su 23. i 24. siječnja 2014. edukativne radionice na temu zaštite krša i voda u kršu za učenike drugog razreda tehničkog programa s ciljem promocije zaštićenih područja.

Nakon projekcije i upoznavanja s ovim prekrasnim krajobrazima, te kratkog predavanja o krškom reljefu održane su i radionice gdje su učenici upoznati s mjerenjima i instrumentima za ispitivanje kvalitete vode te speleološkim istraživanjima krša te opremom za speleologiju.

Po završetku učenici su popunili radne listove te tako provjerili svoje znanje o fenomenu krša.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

30.01.2014.


   

Mladi vozači i sigurnost prometa

Raspored predavanja pogledajte OVDJE.

Fotografije s predavanja pogledajte OVDJE.

17.01.2014.


   

Istraživanje o psihološkim čimbenicima polaganja državne mature i upisa na fakultete

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje ima za cilj ispitati psihološko stanje maturanata vezano za državnu maturu jer je činjenica kako na uspješnost polaganja bilo kakvih ispita (pa tako i ovih) utječu i motivacijski faktori, percepcija situacije, percepcija osobnih resursa te faktori stresa.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka i u kojem će većina maturanata intenzivnije osvijestiti činjenicu polaganja mature). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Upitnik je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Kako bi se učenici motivirali na sudjelovanje, ispitanici u istraživanju mogu osvojiti i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

17.01.2014.


   

Obavijest

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima koji su se odazvali akciji prikupljanja pomoći za Socijalnu samoposlugu.

Na taj način prikupljeno je oko 90 kg različitih namirnica te odjeće.

Sve prikupljene stvari dostavili smo 19. prosinca 2013. u prostorije Crvenog Križa čiji djelatnici će prikupljene stvari podijeliti socijalno najugroženijim građanima.

20.12.2013.


 

   

Izrada elektro - motornog suporta H-200

Izvođenje vježbi u praktičnoj nastavi na primjeru elektro - motornog suporta H-200.

Proizvod se sastoji od 26 pozicija izrađenih u školskim radionicama na Gazi.

Uključene su tehnološke operacije ručne i strojne obrade: rezanja materijala, glodanja, bušenja, brušenja, tokarenja i rastokarivanja, što je popraćeno novim tehnologijama na CNC strojevima, te montažom sklopa uz ispitivanje.

Važno je napomenuti da se proizvod isporučuje poduzeću Uniweld strojevi d.o.o; koji svoje mjesto nalazi na linijama za zavarivanje i rezanje limova – cijevi.

Proizvod se isporučuje na inozemno tržište, što je vrlo važno napomenuti, zbog zahtjeva kvalitete obrade i montaže, gdje se postižu i usvajaju određena znanja i vještine određenog zanimanja.

U provedbi praktične nastave kroz vježbe uporabne vrijednosti; od ideje do usvajanja proizvoda, kao što je elektro – motorni suport uključeni su:

- voditelj praktične nastave i ravnatelj škole

- nastavnici i suradnici

- učenici prve, druge, treće i četvrte godine obrazovanja.

U procesu izvođenja vježbi uključena su zanimanja tokar, strojobravar, alatničar, CNC operater, obrađivač na NUAS-u, te računalni tehničar za strojarstvo.

Fotografije elektro – motornog suporta H-200 pogledajte OVDJE.

16.12.2013.


   

Zimska škola informatike 2014.

Udruga informatičara Karlovačke županije, sedmu godinu za redom organizira zimsku školu informatike.

Više o samoj zimskoj školi informatike 2014. saznajte na sljedećim linkovima:

Pismo učenicima

Poziv

Program

Prijavnica

12.12.2013.


   

Page 11 of 25

do kraja prvog polugodišta

Ostale vijesti

Banner