Autolimar

Autolimar popravlja i po potrebi izrađuje dijelove automobilskih okvira i karoserija, teretnih vozila, autobusa, prikolica i dr; te radi na poslovima njihove montaže i demontaže.

U automobilskoj industriji autolimar radi na izradi, ugradnji, ispitivanju i podešavanju dijelova automobilskih karoserija.

Autolimar u servisima popravlja oštećene dijelove automobilskih karoserija, ili ih zamjenjuje novima. Također održava i priključuje noseće dijelove prikolica, te vrši zaštitu vanjskih i unutarnjih dijelova od korozije.

Elementi vrednovanja
  • Prosjek ocjena svih nastavnih predmeta zaokružen na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja (maximalni broj bodova =20,00)
  • Hrvatski jezik (7. i 8. razred; maximalni broj bodova =10)
  • Matematika (7. i 8. razred; maximalni broj bodova =10)
  • Strani jezik (7. i 8. razred; maximalni broj bodova =10)

Ukupni maximalni broj bodova: =50,00

Dodatni bodovi

1; 2; ili 3. osvojeno mjesto kao član skupine, u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja, na državnom ili međunarodnom natjecanju u znanju iz: Hrvatskog jezika, Matematike, Stranog jezika, te Natjecanju mladih tehničara (po izboru škole).

Kontraindikacije/zapreke za rad

Uredan vid, dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje boja, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija dišnog i srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno i emocionalno funkcioniranje, uredna ravnoteža i stabilno stanje svijesti, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama.

Posebni uvjeti
  • obvezna Liječnička svjedodžba Medicine rada o nepostojanju kontraindikacija za željeno zanimanje
  • S obzirom da je Bravar deficitarno zanimanje, Hrvatski Zavod za Zapošljavanje, Područni Ured Karlovac, snositi će troškove liječničkog pregleda medicine rada za ovo zanimanje.
  • Nakon objave konačnih rezultata prvog upisnog kruga u srednju školu, učenici će Uputnicu za besplatni liječnički pregled podignuti u HZZ, PU Karlovac, Domobranska 19, drugi kat, soba 23, a na pregled će ići u „Ustanovu za medicinu rada i sporta „Trkulja“, Maksimilijana Vrhovca 11, Karlovac.

Popis obrtničkih radionica ili poduzeća s kojima možete sklopiti Ugovor o naukovanju pogledajte Autolimar_JMO-2

 

Auto limar
Skip to content