Projekt BMK

U našoj školi pokrenut je projekt Inicijativa mladića koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Projekt je prihvaćen od Agencije za odgoj i obrazovanje. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Projekt na razini Hrvatske provodi Status-m, nevladina organizacija nastala početkom 2010. godine iz tima osoba koje su kontinuirano radile na četverogodišnjem projektu “Inicijativa mladića – promocija rodno ravnopravnih normi, pozitivnih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca”.

Program je zamišljen da se kroz različite radionice mijenja ponašanje mladića po pitanju nasilja, droga, seksualnosti, zdravlja i aktivizma.

Prve radionice se odvijaju 21. i 22. rujna 2011. u prostorima škole a uključeno je dvadesetak učenika drugog i trećeg razreda. Među prisutnima potrebno je odabrati edukatore koji će biti upućeni na daljnju edukaciju. Svrha edukatora je da oni preuzmu ulogu u projektu na razini škole. Pojedinci koji se iskažu u radu dobiti će priliku sudjelovanja na ljetnim kampovima.

Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.

Takve grupe će se formirati i u drugim gradovima koji su uključeni u projekt pod nazivom BMK (Budi muško klub). Nakon toga slijedi povezivanje takvih klubova u IM pod vodstvom Staus-m. Nadamo se uspješnoj implementaciji projekta u našoj školi.

 

Dodatne informacije potražite na stranicama projekta.

Projekt BMK

STATUS M

Za društvo nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnopravnosti

web: www.status-m.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!

Prva edukacijska radionica (BMK)

Završio je prvi dan edukacijskih radionica u Tehničkoj školi u Karlovcu, gdje se radilo s grupom od dvadeset super motiviranih mladića. Obrađena su poglavlja:

  • Rodne uloge i moći
  • Reproduktivno zdravlje i seksualnost
  • Prevencija nasilja i pregovaranje
  • Droga i alkohol

Pogledajte dijelić atmosfere s radionice i BMK karavane u galeriji slika

BMK karavana u Karlovcu

Prošlog tjedna završila je Zvonkova predizborna kampanja. Tko je Zvonko? Zvonko smo svi mi koji smo glasovali za njega i njegova pravila, on je pravi frajer.

Tehnička škola Karlovac ugostila je Zvonka u četvrtak (3.11.). 

Zvonkovu karavanu činili su BMK-ovci  iz Zagreba, te jedan gost iz Sarajeva. Događaj je započeo oko 11:00 i potrajao do sutradan ujutro.

Zvonko je uspješno prezentirao svoj program velikom broju učenika naše škole, a bilo je posjetitelja iz drugih škola. Program je uključivao Izradu grafita, gledanje kratkih filmića, ispunjavanje ankete i edukativne vršnjačke radionice. Sudionici su najbolje reagirali na filmiće i radionice o spolu i rodu. Zvonko i BMK-ovci su nakon odrađenog posla prošetali gradom i prespavali u dvorani naše škole.

Reakcija jednog sudionika:

“Meni se svidjelo u Zvonkovoj karavani, najljepse mi je bilo u Karlovcu, Lepoglavi, i Virovitici…..

Šteta što sam išao samo u Lepoglavu i Viroviticu, išo bi dalje ali zbog škole nisam mogao…

Jedva čekam iduću karavanu,radionice,ili nesto slično jer mi je  bilo preludooooo “

Matije Stipančić

Izbori se bliže stoga glasajte za Zvonka,

http://www.status-m.hr/index.php/hr/vijesti/1-vijesti/79-zvonkova-kandidatura , program kandidature

http://www.facebook.com/GlasajZaZvonka

Još slika potražite OVDJE. 

Skip to content