Program Erasmus Mundus

Združeni diplomski studij Erasmus Mundus (EMJMD) prestižan je integrirani međunarodni studijski program, koji zajednički vodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja.

Iz EMJMD-a se najboljim studentima među prijavljenima u okviru godišnjih krugova odabira dodjeljuju stipendije koje financira EU.

Poziv na dostavu ponuda u postupku jednostavne nabave u projektu "RCK KaRijERA"

21.01.2020.  pozivrck_karijera1

Stručna praksa u Zaragozi

Od 8. siječnja  do 8. veljače 2019. učenici Tehničke škole Karlovac (Gabriel Dubić, Josip Hegedić, Roman Radman i Leo Radočaj) boravili su u Zaragozi na stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ projekta Building Professional Future Together 1.

Zaragoza19

Konačna lista sudionika prvog kruga

Dragi učenici,

objavljujemo konačnu listu sudionika prvog kruga mobilnosti u sklopu projekta Building professional future 1.

Čestitamo odabranim učenicima te vas molimo da svakodnevno pregledavate svoju e-poštu budući da ćemo vas preko maila obavještavati o sljedećim koracima.

Kandidatima na listi čekanja zahvaljujemo na interesu i prijavi te preporučujemo da se ponovo prijave u idućem krugu za mobilnosti koje će se realizirati 2020.godine.
Konačnu listu vidi konacni_rezultati18

11.10.2018.

Odabir sudionika i kriteriji

Odabir sudionika i kriteriji  u programu Building professional future together1 (Building_together 1)

Rezultati odabira učenika (rezultati_building18)

03.10.2018.

Poziv na sudjelovanje u projektu

Natječaj za odabir kandidata za mobilnost u sklopu projekta “Building professional future togrther1 “

može se vidjeti natjecaj_odabir_ucenika

12.09.2018.

Building professional future together

Tehnička škola Karlovac udružila se s Ekonomskom školom i Mješovito-industrijsko obrtničkom školom u projektu pod nazivom „Building professional future together“. Time je učenicima koji se školuju za zanimanje elektrotehničara pružila izvrsnu priliku za mobilnost, odnosno obavljane stručne prakse u Zaragozi u Španjolskoj. Iz konzorcija strukovnih škola ujedinjenih s ciljem poticanja međusektorske suradnje, vjerujemo da je našim učenicima potrebno pružiti obrazovanje koje će ih pripremiti za konkuriranje na suvremenom tržištu rada. Iz škola osjećamo odgovornost opremiti naše učenike znanjima i samopouzdanjem kako bi bez straha mogli stupiti na domaće tržište, štoviše, kako bi se odlučili na samostalno otvaranje obrta i/ili bavljenje poduzetništvom. Navedeni razlozi temelj su i glavna motivacija za pokretanje udruživanja srednjih škola našeg grada u ovaj konzorcij. Budući da u konzorciju imamo školu koja barata znanjima iz područja poduzetništva i ekonomije, a s druge strane obrtnike i inženjere koji su stručnjaci u svojim profesijama, ali im nedostaje konkretnijih znanja o osnivanju tvrtke ili vođenju poslovanja i slično, smatramo da ovaj konzorcij udruživanjem i razmjenom znanja i iskustava može pridonijeti razvoju širokog spektra kompetencija kod svih naših učenika i time unaprijediti njihovu stručnu osposobljenost i sigurnost u vlastita znanja. Projektom „Building professional future together” želi se odgovoriti na potrebe koje se javljaju u našoj zajednici. Ovim projektom želi se realizirati ukupno 35 mobilnosti učenika u trajanju od 30 dana, s ciljem odrađivanja stručne prakse u svrhu poboljšanja položaja učenika na tržištu rada te smanjenja nezaposlenosti na području Grada i Županije. Učenici će praksu obavljati u Zaragozi, Španjolska. Očekivani ishodi projekta ponajviše se odnose na stručno osposobljavanje učenika te razvoj kompetencija sukladno njihovim profilima i strukama s ciljem što bolje pripreme za konkuriranje na tržištu rada. Ishodi projekta biti će manifestirani na više razina (lokalna, regionalna, nacionalna i međunarodna) pri čemu se ponajviše želi doprinijeti razvoju i poticanju međusektorske suradnje te udruživanju obrazovnih ustanova na razini županije međusobno te sa drugim institucijama i organizacijama različitih profila.

mundus_building

Poziv za sudjelovanje

Poziv(natječaj) za sudjelovanje u projektu“Building professional future together 1” za šk. god. 2019./20. može  se vidjeti natjecaj_mobilnost19

18.09. 2019.

Erasmus projekt

Naša škola i ove godine sudjeluje u Erasmus projektu organizacije Mundus iz Španjolske pod nazivom Building professional future together. Projekt   nudi učenicima mogućnost odlaska na stručnu praksu u Zaragozu u trajanju od mjesec dana. Dodatne informacije kao i iskustva učenika koji su sudjelovali prošle godine možete pronaći ovdje, a uskoro će biti objavljen natječaj.

09.09. 2019.

Building_p_future

Ponovljeni poziv

Dragi učenici, nakon prvog kruga natječaja ostalo je slobodnih mjesta za praksu u Zaragozi u sklopu projekta Building Professional Future Together1, te se natječaj produžuje do 13. listopada 2019. Vidi mundus_ponovljeni

09.10.2019.

Skip to content