1. studenog unašoj školi održan je okrugli stol na temu:Primjena računalnih tehnologija (CAD- CAM) u strojarstvu, sukladno potrebama regionalnog/lokalnog gospodarstva. Skup je vezan za projekt Tehničke škole Čakovec, kao nositelja te Tehničke škole Karlovac kao partnera u projektu, koji je dio šireg projekta IPA – Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program Europske Unije za Hrvatsku.

Zadatak projekta bio je razvoj novog nastavnog programa – Računalne tehnologije u strojarstvu, koji bi se u početku izvodio kao dodatna nastava. Cilj programa je praktična primjena računalnih CAD – CAM tehnologija u strojarstvu. Program je nastao kao odgovor na anketne aktivnosti, te je izrađen uz sugestije relevantnih predstavnika metaloprerađivačkog sektora Međimurske i Karlovačke županije.

Skupu su se odazvali gospodarstvenici karlovačkih tvrtki koje koriste CAD/CAM tehnologije u svome radu, da bi svojim sugestijama i mišljenjem poboljšali nastavu iz predloženog nastavnog programa. Projekt su predstavili profesor Tehničke škole Čakovec i voditelj projekta gospodin Marijan Horvat, dipl. Ing. strojarstva, te profesor Tehničke škole Karlovac, gospodin Anto Gagula, dipl. ing. strojarstva.

Vrijednost projekta iznosi 111.000,00 Eura.

Skup su pozdravili Županijski pročelnik za obrazovanje, gospodin Željko Šančić i ravnatelj Tehničke škole Karlovac gospodin Mile Lulić.

Skip to content