Tradicionalna izložba inovacija u organizaciji Udruge inovatora Karlovačke županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac, 14. po redu iKa održala se od 21. do 24. rujna u Tehničkoj školi Karlovac. Na izložbi se moglo razgledati pedesetak inovacija čiji su autori karlovački inovatori i poduzetnici te članovi partnerskih inovatorskih udruga. Među inovacijama su se mogli pronaći izloženi i odabrani radovi učenika Tehničke škole Karlovac, Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin te studenata Veleučilišta u Karlovcu.

Za vrijeme trajanja izložbe učenici Tehničke škole Karlovac imali su mogućnost sudjelovanja na dvodnevnoj radionici robotike koja je organizirana kroz program Udruge inovatora Hrvatske „Arhimed Academia“ kojom se potiče inovativnost i kreativnost učenika, te se oni kroz radionicu upoznaju sa osnovama robotike i programiranja.

Naša škola se prezentirala s nekoliko inovacija od kojih su neke i nagrađene.

Zlatnu medalju u kategoriji mladih je osvojio „solarni automobil“ koji su izradili učenici Tehničke škole Karlovac pod mentorstvom prof. Milana Bijelića i stručnog učitelja Ivana Jurana. Isto tako su dobili i posebnu medalju Udruge inovatora Hrvatske.

Brončanu medalju u istoj kategoriji su osvojili učenici Jurica Razumić i Noel Malatestinić pod mentorstvom prof. Ante Gagule za njihovu inovaciju CNC stroj za graviranje.

Popis nagrađenih može se vidjeti u priloženom dokumentu: Odluka ocjenjivačkog suda iKa 14 – Izložbe iniovacija Karlovac.

 

 

Skip to content