Projekt “Pristupačnost digitalne tehnologije osobama s posebnim potrebama”

Projekt “Pristupačnost digitalne tehnologije osobama s posebnim potrebama”

eTwinning projekt pod nazivom “Pristupačnost digitalne tehnologije osobama s posebnim potrebama” pokrenut je da bi omogućio povezivanje vukovarskih gimnazijalaca s učenicima Tehničke škole Karlovac, a s ciljem upoznavanja specifičnosti života osoba s posebnim potrebama.

Projekt je pokrenula nastavnica Sanda Šutalo iz Tehničke škole Karlovac u suradnji s nastavnicom Sanjom Pavlović Šijanović iz Gimnazije Vukovar, a provodit će se od ponedjeljka, 1. veljače pa do nedjelje, 20. lipnja. 2021. godine. U vođenju i realizaciji projekta pomoći će Maja Sokač, profesorica hrvatskoga jezika u Gimnaziji Karlovac i Sandra Tomac Lovasić, profesorica engleskog jezika u Tehničkoj školi Karlovac. Izvodeći predviđenih 12 aktivnosti, učenici će kroz 16 tjedana analizirati utjecaj pomoćnih tehnologija i prilagođenih digitalnih sadržaja na život osoba s posebnim potrebama.

Termin posebne odgojno-obrazovne potrebe je krovni termin za dvije podskupine učenika: za učenike s teškoćama u razvoju, ali i darovite učenike koji zbog svojih iznadprosječnih sposobnosti također zahtijevaju poseban odgojno-obrazovni pristup. Ovim projektom, fokus je postavljen na sadržaje za osobe s teškoćama u razvoju.
Zajedničkom suradnjom učenika dviju škola, pripremit će se prilagođeni digitalni sadržaji za učenje, za osobe s teškoćama u razvoju. Ti će sadržaji, zajedno s iskustvom ovakvog načina rada, biti objediniti u e-knjizi. Učenici će ovim projektom razvijati komunikacijske, društvene i IKT vještine. Razmjenjivat će gledišta i iskustava uz toleranciju i uvažavanje tuđih stavova, stvarat će i objavljivati digitalne sadržaje, upoznati specifičnosti života osoba s posebnim potrebama, analizirati utjecaj pomoćnih tehnologija i prilagođenih digitalnih sadržaja na njihov život te razvijati toleranciju i empatiju.

Inkluzivna i digitalna (asistivna) tehnologija predstavit će se kao mogućnost poboljšanja kvalitete edukacijskog procesa u stjecanju znanja i vještina u području primjene dobrih praksi budući se danas kontinuirano promiču vrijednosti i načela inkluzivnosti. Vrijednosti i načela inkluzivnosti podrazumijevaju uvažavanje različitosti i stav da sva djeca mogu učiti i imaju iste potrebe, ali je način njihova zadovoljavanja tih potreba različit.

Događanja u projektu detaljno su popračena izvještajima koji se bilježe na blogu pokrenutom za ovu potrebu.
http://projektasistivnetehnologije.weebly.com
Trenutne informacije o aktivnostima projekta dostupne su korisnicima eTwinninga na platformi TwinSpace.

Možemo se pohvalti da je naš eTwinning projekt “Pristupačnost digitalne tehnologije osobama s posebnim potrebama” nagrađen oznakom kvalitete eTwinning Quality Label!
Naš projekt je nagrađen i nagradom COMET kao najbolji eTwinning projekt u školskoj godini 2020./2021. za kategoriju strukovnih i umjetničkih škola.
Detaljnije o tome se može pročitati na sljedećoj poveznici.
KA-UČ TV

KA-UČ TV

KA-UČ TV

KA-UČ TV je aktivnost koja se provodi u sklopu projekata, “STRuKA i TI” i “KaRijERA i JA”, Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Naša platforma namijenjena je primarno učenicima srednjih škola, ali i svima ostalima koji žele naučiti ili upotpuniti svoja znanja o video produkciji.

 

 

Erasmus + Kompas

Erasmus + Kompas

Erasmus + Kompas

Strukovne škole uključene u projekt „Compass for Progress and Excellence“ već niz godina prepoznaju da jedino zajedničkom suradnjom i inovativnim pristupom prema postojećim programima mogu potaknuti nužne promjene u strukovnom obrazovanju.

S tim ciljem članice NK suglasne su u osmišljavanju strategije razvoja novih i učinkovitih školskih kurikuluma strukovnog obrazovanja kako bi strukovne škole postale imperativ kvalitete u obrazovnom sustavu i na tržištu rada i obrazovanja EU.

Program_Erasmus_plus

Od 30. ožujka do 12. travnja 2019. učenici Tehničke škole Slavonski Brod i Tehničke škole Karlovac boravili na stručnoj praksi u Austriji(villach) u okviru projekta „Kompas Erasmus+“. Od učenika naše škole sudjelovali su: iz 3At razreda-Petra Stojković, Tin Kokotović, Mateo Klokočkii Matej Kovačević, te iz 4At razreda- Nika Jagodić i Marko Knežević.

Galerija slika

Od 10. veljače  do 02. ožujka 2019. učenici Tehničke škole Slavonski Brod, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška i Tehničke škole Karlovac (3Bt razred- Jan Biondić, Antonio Guštin , Tomoslav Kožul)  na stručnoj praksi u Španjolskoj(Sevilla) u okviru projekta „Kompas Erasmus+“Tijek5

21.02.2019.

Galerija slika

 

Erasmus+ Kompas za inovativnost i nove vještine – više o samom projektu saznaj Erasmus_clanak3

15.11.2018.

Rezultati učenika koji su se prijavili za sudjelovanje u mobilnostima projekta Kompas mogu se vidjeti na Kompas_sifre

05.11.2018.

Pozivi za sudjelovanje u projektu mobilnosti Kompas mogu se  naći na linku Pozivi_kompas

24.09.2018.

Program Erasmus Mundus

Program Erasmus Mundus

Program Erasmus Mundus

Združeni diplomski studij Erasmus Mundus (EMJMD) prestižan je integrirani međunarodni studijski program, koji zajednički vodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja.

Iz EMJMD-a se najboljim studentima među prijavljenima u okviru godišnjih krugova odabira dodjeljuju stipendije koje financira EU.

Poziv na dostavu ponuda u postupku jednostavne nabave u projektu "RCK KaRijERA"

21.01.2020.  pozivrck_karijera1

Stručna praksa u Zaragozi

Od 8. siječnja  do 8. veljače 2019. učenici Tehničke škole Karlovac (Gabriel Dubić, Josip Hegedić, Roman Radman i Leo Radočaj) boravili su u Zaragozi na stručnoj praksi u sklopu Erasmus+ projekta Building Professional Future Together 1.

Zaragoza19

Konačna lista sudionika prvog kruga

Dragi učenici,

objavljujemo konačnu listu sudionika prvog kruga mobilnosti u sklopu projekta Building professional future 1.

Čestitamo odabranim učenicima te vas molimo da svakodnevno pregledavate svoju e-poštu budući da ćemo vas preko maila obavještavati o sljedećim koracima.

Kandidatima na listi čekanja zahvaljujemo na interesu i prijavi te preporučujemo da se ponovo prijave u idućem krugu za mobilnosti koje će se realizirati 2020.godine.
Konačnu listu vidi konacni_rezultati18

11.10.2018.

Odabir sudionika i kriteriji

Odabir sudionika i kriteriji  u programu Building professional future together1 (Building_together 1)

Rezultati odabira učenika (rezultati_building18)

03.10.2018.

Poziv na sudjelovanje u projektu

Natječaj za odabir kandidata za mobilnost u sklopu projekta “Building professional future togrther1 “

može se vidjeti natjecaj_odabir_ucenika

12.09.2018.

Building professional future together

Tehnička škola Karlovac udružila se s Ekonomskom školom i Mješovito-industrijsko obrtničkom školom u projektu pod nazivom „Building professional future together“. Time je učenicima koji se školuju za zanimanje elektrotehničara pružila izvrsnu priliku za mobilnost, odnosno obavljane stručne prakse u Zaragozi u Španjolskoj. Iz konzorcija strukovnih škola ujedinjenih s ciljem poticanja međusektorske suradnje, vjerujemo da je našim učenicima potrebno pružiti obrazovanje koje će ih pripremiti za konkuriranje na suvremenom tržištu rada. Iz škola osjećamo odgovornost opremiti naše učenike znanjima i samopouzdanjem kako bi bez straha mogli stupiti na domaće tržište, štoviše, kako bi se odlučili na samostalno otvaranje obrta i/ili bavljenje poduzetništvom. Navedeni razlozi temelj su i glavna motivacija za pokretanje udruživanja srednjih škola našeg grada u ovaj konzorcij. Budući da u konzorciju imamo školu koja barata znanjima iz područja poduzetništva i ekonomije, a s druge strane obrtnike i inženjere koji su stručnjaci u svojim profesijama, ali im nedostaje konkretnijih znanja o osnivanju tvrtke ili vođenju poslovanja i slično, smatramo da ovaj konzorcij udruživanjem i razmjenom znanja i iskustava može pridonijeti razvoju širokog spektra kompetencija kod svih naših učenika i time unaprijediti njihovu stručnu osposobljenost i sigurnost u vlastita znanja. Projektom „Building professional future together” želi se odgovoriti na potrebe koje se javljaju u našoj zajednici. Ovim projektom želi se realizirati ukupno 35 mobilnosti učenika u trajanju od 30 dana, s ciljem odrađivanja stručne prakse u svrhu poboljšanja položaja učenika na tržištu rada te smanjenja nezaposlenosti na području Grada i Županije. Učenici će praksu obavljati u Zaragozi, Španjolska. Očekivani ishodi projekta ponajviše se odnose na stručno osposobljavanje učenika te razvoj kompetencija sukladno njihovim profilima i strukama s ciljem što bolje pripreme za konkuriranje na tržištu rada. Ishodi projekta biti će manifestirani na više razina (lokalna, regionalna, nacionalna i međunarodna) pri čemu se ponajviše želi doprinijeti razvoju i poticanju međusektorske suradnje te udruživanju obrazovnih ustanova na razini županije međusobno te sa drugim institucijama i organizacijama različitih profila.

mundus_building

Poziv za sudjelovanje

Poziv(natječaj) za sudjelovanje u projektu“Building professional future together 1” za šk. god. 2019./20. može  se vidjeti natjecaj_mobilnost19

18.09. 2019.

Erasmus projekt

Naša škola i ove godine sudjeluje u Erasmus projektu organizacije Mundus iz Španjolske pod nazivom Building professional future together. Projekt   nudi učenicima mogućnost odlaska na stručnu praksu u Zaragozu u trajanju od mjesec dana. Dodatne informacije kao i iskustva učenika koji su sudjelovali prošle godine možete pronaći ovdje, a uskoro će biti objavljen natječaj.

09.09. 2019.

Building_p_future

Ponovljeni poziv

Dragi učenici, nakon prvog kruga natječaja ostalo je slobodnih mjesta za praksu u Zaragozi u sklopu projekta Building Professional Future Together1, te se natječaj produžuje do 13. listopada 2019. Vidi mundus_ponovljeni

09.10.2019.

Projekt KaRijERA i JA

Projekt KaRijERA i JA

Projekt KaRijERA i JA

Projekt  KaRijERA i JA“ odnosi se na uspostavljanje organizacijskih i programskih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u sektoru elektrotehnike i računalstva u svrhu modernizacije strukovnog obrazovanja u tri županije: Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva bit će smješten na 2. katu zgrade Oružarne u samom centru grada Karlovca.
Provedba ovog projekta omogućit će razvijanje kvalitetnih kadrova koji će kroz školovanje ovladati svim vještinama i kompetencijama koje su tražene od strane realnog sektora. Broj učenika uskladit će se s potrebama tržišta rada te će se nakon završetka školovanja moći uspješno uključiti na regionalno tržište rada.

Obavještavamo vas da su izrađene internetske stranice projekta KaRijERA i JA i da se nalaze na sljedećoj poveznici: https://rck.tehnicka-skola-karlovac.hr/karijera-i-ja/.

Skip to content