Tehnička škola Karlovac i Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice udružile su se na projektu Let me be that I am and seek not to alter me kojim će se učenici kroz niz različitih aktivnosti od studenog do travnja upoznati, povezati i surađivati s krajnjim ciljem obilježavanja Dana engleskog jezika. U ime naše škole sudjeluju učenici 1.ct razreda s nastavnicom Helenom Jajčević. Učenici će kroz taj proces i različite aktivnosti razvijati i unaprjeđivati svoje jezične vještine, ali i znanje o engleskom jeziku te životu i djelu Williama Shakespearea, kao i svoje informatičke vještine i vrijedne ljudske osobine tolerancije, suradnje i odgovornosti, te dobiti osjećaj da u ova vremena ograničene mobilnosti mogu proširiti svoj krug poznanika i doživjeti ljepote drugih krajeva.

Rezultat će biti javni TwinSpace projekta koji već sad možete pogledati na poveznici

https://twinspace.etwinning.net/203567,

ali i dva Kahoot! kviza koji će biti dostupni svima za učenje, provjeravanje znanja i promociju Dana engleskog jezika.

 

Završetak i rezultati projekta

Nakon nekoliko mjeseci vrijednog rada, zajednički e-Twinning  projekt „Let me be that I am and seek not to alter me“ Tehničke škole Karlovac i Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice približava se svom završetku. Sve planirane aktivnosti su ostvarene, unatoč izazovima koje su pred nas postavile pandemija i online nastava. Učenici su imali priliku usavršavati svoje jezične i informatičke vještine, učiti o engleskom jeziku i Williamu Shakespeareu, ali i upoznati nove kutke svoje domovine, kao i nove ljude. Nadamo se da će se neki od tih kontakata održati i produbiti, a možda se naši učenici ponovno sretnu jednoga dana i u poslovnoj suradnji.

Iako projekt službeno završava 23. travnja kada se obilježava Dan engleskog jezika, želimo podijeliti materijale nastale tijekom našeg projekta kako bi ih svi zainteresirani mogli vidjeti i upotrijebiti za obilježavanje tog važnog dana. Osim TwinSpace stranice, koja je virtualni prostor našeg projekta i sadrži svu našu suradnju, aktivnosti i materijale, na raspolaganje stavljamo i dva Kahoot! kviza koje smo izradili, jedan o Williamu Shakespeareu, a drugi o engleskom jeziku. Nadamo se da ćete uživati u njihovom rješavanju, sami ili u obliku natjecanja, ili ih možda upotrijebiti u učionici.

TwinSpace:

https://twinspace.etwinning.net/203567/home

Kviz o Williamu Shakespeareu:

https://bit.ly/lmbwilliamshakespeare

https://bit.ly/lmbwilliamshakespeareclass

Kviz o engleskom jeziku:

https://bit.ly/lmbenglish

https://bit.ly/lmbenglishclass

Prilažemo i poveznicu na e-knjigu u kojoj su učenici predstavljali svoj rodni grad ili mjesto, te vas pozivamo na virtualnu šetnju Karlovačkom i Osječko-baranjskom županijom.

https://bit.ly/lmbfotoknjiga

Zahvaljujemo učenicima na odvojenom vremenu za sudjelovanje u projektu i nadamo se budućoj, jednako uspješnoj suradnji.

 

Skip to content