Najbolja osoba za kulturološku i jezičnu pripremu u sklopu projekta Improving knowledge and skills of technician students from Karlovac in Austria naša je nastavnica Marta Kasun Nahod, profesorica njemačkog jezika i književnosti i vrsna poznavateljica Beča. Kroz radionicu Kultura i običaji Austrije upoznala je učenike s geografskim položajem Austrije, njezinim prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom.

Bečka spektakularna arhitektura i bogata povijest pomogle su da grad postane prepoznat kao jedan od najzanimljivijih gradova na svijetu. Od dvoraca i palača od kojih zastaje dah do povijesnih i savršeno očuvanih crkava, muzeja i galerija, grad će našim učenicima pružiti brojne trenutke za pamćenje, kao i servirati im bogatu austrijsku gastronomiju. Jedva čekamo kušati Sacher tortu i popiti kavu u nekoj od glasovitih bečkih kavana.

Iako jezična priprema iz njemačkog jezika za našu mobilnost nije obavezna, smatrali smo vrijednim i korisnim sudionicima približiti izvorni jezik zemlje u koju putuju. Učenici su s profesoricom Kasun Nahod rado sudjelovali u radionici iz osnova njemačkog jezika, gdje su naučili osnovne izraze koji bi im mogli olakšati snalaženje i komunikaciju.

Jeste li znali da se u Austriji umjesto pozdrava Guten Tag, koji se rabi u Njemačkoj, pozdravlja s Grüß Gott?

Ova je objava ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

This post reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
             
Skip to content